Lokaal topniveau op je bord, verspilling de deur uit
Goed nieuws voor iedereen die houdt van écht lekker eten en geen fan is van verspilling: Gommianz Culinair in Panningen sluit zich aan bij Vers Voor Vandaag.
Gommianz Culinair
Het team van Dennis en Senna – de drijvende krachten achter Gommianz – brengt hun signatuur van Passie, Beleving & Smaak nu ook naar de anti-verspillingskeuken van onze regio. In hun professionele keuken werken ze dagelijks aan gerechten van next level niveau. Die zijn er niet alleen voor hun gasten, maar voortaan ook voor iedereen die via Vers Voor Vandaag een pakket komt redden. Soms vers, soms vers ingevroren, soms pittige soep of een smaakvolle maaltijd, soms sushi, en altijd met liefde bereid. Door zo’n pakket op te halen, voorkom je dat goed eten verloren gaat, steun je lokaal vakmanschap en haal je het beste uit de regio in huis. Jij blij, de maker blij, het milieu óók.
Vers Voor Vandaag ging op 26 juni 2025 officieel van start in Peel en Maas en trapte af met een prachtige club lokale ambachtshelden. Denk aan Bakkerij Broekmans, de Sjroetefarm uit Helden, Slagerij John Philipsen uit Panningen, Bloemenboutique Veronique uit Helden en Versmarkt Meijel. Met de komst van Gommianz wordt het aanbod nog smaakvoller; het is precies die combinatie van lokaal genieten en verspilling tegengaan waar Vers Voor Vandaag voor staat.
En er is meer om naar uit te kijken: Teboza asperges sluit binnenkort ook aan. Seizoenshelden die soms blijven liggen krijgen dan een tweede kans op jouw bord. Zo bouwen we samen stap voor stap aan een verspillingsvrije regio.
“Goed voedsel weggooien kan écht niet meer,” zegt initiatiefnemer Joep Gommans. “Met Gommianz laten we zien dat topkwaliteit en minder verspillen perfect samengaan. We redden producten die anders het einde van de dag niet halen, tegen een prijs die betaalbaar is voor iedereen: jij geniet met 50% korting, terwijl de maker een faire vergoeding krijgt. Verspil minder, Geniet meer!”
Joep Gommans groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens in de bakkerij van zijn ouders in Sevenum. “Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid. Voor de meeste mensen is dat slechts een cijfertje of percentage. Maar voor mij was het altijd een werkelijk beeld van de hoeveelheid stapels kratten en vuilniszakken. Dat doet toch iets met je. Die bewustwording had ik dus al vanaf een jonge leeftijd,” vertelt Gommans.
Vers Voor Vandaag is er voor levensgenieters die houden van ambachtelijke producten én impact willen maken. Geen ketens, wel echte vakmensen: bakkers, slagers, groente-, vis- en kaasboeren. Het werkt simpel: open op je telefoon (Chrome of Safari) www.versvoorvandaag.nl, tik op ‘Download de App’ en je installeert ’m direct vanaf de website. In de app vind je pakketten om te redden én handige recepten om alles uit je vondsten te halen.







Er zijn nog geen reacties geplaatst