Van 7 tot en met 12 april 2025 is het de Week van de Slager. Thema dit jaar is ‘Proef het Ambacht’. Dat kan bij honderden slagerijen in Nederland. Die nodigen jou uit om deze week het ambacht van dichtbij mee te maken. Er valt van alles te beleven bij de slagerij uit jouw buurt. Loop eens gezellig naar binnen en proef het ambacht bij Van Den Beuken Slagerij in Meijel.
Van Den Beuken uw Slager in Meijel
Willem van den Beuken, in zijn tijd beter bekend onder zijn bijnaam “Max”, begon in 1910 aan de Dorpsstraat in Meijel een slagerij/winkel annex café en was tegelijkertijd werkzaam als huisslachter.
Toen zijn zoon Hendrik in 1936 samen met zijn vrouw Miet Versteegen de zaak overnam was het cafégedeelte al afgestoten. In 1944 brandde het pand waarin de winkel gevestigd was ten gevolge van oorlogsgeweld volledig af. In een noodwoning moesten zij hun winkel voortzetten. Pas in 1960 kon op de plaats van de huidige winkel een nieuw pand gebouwd worden.
Zo werd in 1967 de eerst gekoelde toonbank in gebruik genomen. In 1972 namen Jan van den Beuken en zijn vrouw Jeanne Pijnenburg de zaak van zijn ouders over. In maart 1988 werd de winkel grondig verbouwd, van de oude winkel is in feite geen steen op elkaar gebleven en de winkel werd met bijna dertig vierkante meter vergroot.
In januari 2015 nam zoon Erwin, samen met Sandra , de hakbijl van zijn vader over, de vierde generatie uit een échte slagersfamilie. Samen met Wilma zetten Erwin en Sandra vol trots en passie deze traditie voort in het Limburgse Peeldorp Meijel.
Blijf hier op de hoogte van de laatste aanbiedingen van slagerij Van Den Beuken in Meijel.
Openingstijden
Woensdag 8.30 – 12.30 / 13.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 – 12.30 / 13.30 – 17.30 uur
Vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Zaterdag 8.30 – 13.00 uur
Wist je dat?
Wist je dat ons varkensvlees mals, gezond en buitengewoon lekker is. We hebben dit te danken aan de combinatie van een bijzonder varkensras en een uitgekiend dieet. Zijn voer is een samenstelling van zuivere tarwe, gerst en mais, gemengd met olijfolie. Dit zuivere ingrediënt verbetert niet alleen de smaak, maar bestaat ook voor meer dan de helft uit oliezuur, een gezond mono-onverzadigd vetzuur. Het vetzuur dat zo in het vlees terecht komt heeft een cholesterolverlagend effect. Duroc d’Olives is alleen verkrijgbaar bij de betere slager.
Bekijk hieronder historische foto’s.




Er zijn nog geen reacties geplaatst