Site pictogram Meijel24

Last onder dwangsom na drugsvondst in woning

test

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft een last onder dwangsom opgelegd na de vondst van een handelshoeveelheid harddrugs in een woning aan de Ninnesweg in Panningen. Op het moment dat er nog een keer drugs in de woning worden aangetroffen, moeten de eigenaren van de woning een dwangsom van € 10.000 betalen. Ook is dan sprake van recidive (herhaling) en kan dat alsnog leiden tot sluiting van de woning.

Last onder dwangsom

De burgemeester is tot dit besluit gekomen na een zorgvuldige afweging.

Waarom treedt de burgemeester op tegen drugspanden?
Inwoners van Peel en Maas moeten zich veilig voelen in hun straten, wijken, dorpen en het buitengebied. De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Daarom treedt de burgemeester op tegen woningen of (bedrijfs)panden waar sprake is van verkoop, aflevering, verstrekking of het daartoe aanwezig hebben van verdovende middelen. Dat doet de burgemeester op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid.

Meld verdachte zaken
Heb je het vermoeden van een drugspand in jouw buurt? Hoor of zie je verdachte zaken, zoals opvallend veel verschillende mensen die kort op bezoek gaan? Of activiteiten op vreemde tijdstippen? Kijk niet weg en meld het bij de politie via 0900-8844 of via de wijkagent. Wil je liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of maak melding op www.meldmisdaadanoniem.nl. Bij direct gevaar belt je 112.

Je kunt ook contact opnemen met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente op telefoonnummer 077-306 66 66. Wil je liever anoniem blijven? Mail dan naar kijknietweg@peelenmaas.nl.

Mobiele versie afsluiten