Site pictogram Meijel24

Nieuwsbrief Meijel Schoon | september 2023

In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de acties, nieuws en activiteiten van Meijel Schoon.

Om te beginnen een belangrijke datum om te noteren:
World Clean-up Day – zaterdag 16 september 2023, 9 – 12 uur verzamelen bij Oppe Koffie

We nodigen iedereen uit om van de jaarlijkse Wereld Opschoondag weer een succes te maken. Aangezien we het zwerfvuil in Meijel goed ‘onder controle’ hebben, willen we op een of twee andere locaties gaan schoonmaken. Hiervoor zijn enkele auto’s nodig, wie kan/wil graag de auto meenemen. We kijken die ochtend wel wat er nodig is. De start is om 9.00 uur en we eindigen rond 11.30 uur met vlaai en koffie/thee. Daarom graag aanmelden (geef ook aan of u een auto mee kunt nemen) via e-mail: meijelschoon@dorpsoverlegmeijel.nl

Meijel schoon met diverse activiteiten in de picture
De meeste van onderstaande berichten zijn recentelijk gepubliceerd via Meijel24 en/of in de Hallo geplaatst. Hierbij een overzicht.

Meijel Schoon bestaat dit jaar 5 jaar en daarom een presentatie op de Jaarmarkt. Met medewerking van enkele enthousiaste adoptanten trokken we veel bezoek op de stand. Er waren diverse activiteiten voor jongen en oud. Toneelvereniging COM trok veel aandacht van het publiek met hun ‘zwerfvuil act’. Ze kregen het publiek zelfs in polonaise. Op de tafel ziet u de ‘peukenpot’. Het publiek kon raden naar het aantal peuken en daarmee een prijs winnen.

Ruim 300 bezoekers waagden een al of niet berekende gok. De geschatte aantallen varieerden van 1.219 tot wel 1.500.000 stuks ! In totaal zaten er 4.120 peuken in de pot. Herman Crompvoets die een aantal van 4.050 peuken noteerde zat daar het dichtste bij. De Peel en Maas cadeaubon werd namens Meijel Schoon door Sjaak van Laer aan Herman overhandigd.

Ruim 400 kinderen bezochten de stand van Meijel Schoon en konden met blikjes gooien en een kleurplaat meenemen. De eerste prijzen waren voor: de groep 0 tot en met 4 jaar Jip Scheres, de groep van 5 tot en met 8 jaar Milou van ’t Klooster en de groep 9 tot en met 12 jaar Marit van Mourik. Op de foto staan de prijswinnaars met de winnende kleurplaat en de eerste prijzen in de vorm van Cadeaubonnen van het IJshofje in Meijel.

Tussen alle activiteiten door mocht Meijel Schoon de 81e (!) adoptant verwelkomen en Jong Nederland Meijel meldde zich aan om later in het jaar een gezamenlijke activiteit te ontwikkelen. Meijel Schoon is in 5 jaar uitgegroeid tot een enthousiaste groep van vrijwilligers die er samen voor zorgen dat Meijel schoon blijft.

Onlangs nam Meijel Schoon afscheid van Miriam Willems. Samen met Cor Geurtjens stond Miriam 5 jaar geleden aan de wieg van Meijel Schoon, dat inmiddels 91 vrijwilligers (adoptanten) kent. Miriam was de ontwikkelaar van de routekaart die door opvolger Sjaak van Laer verder uitgewerkt en bijgehouden wordt. Alle straten van Meijel staan erop en met één klik op een willekeurige straat komt de naam van de adoptant op het scherm.

Vier Spaanse arbeidskrachten die (tijdelijk) wonen op Parc Startebos hebben zich aangesloten bij Meijel Schoon. Zij houden het woonpark en de omgeving schoon onder begeleiding van Cor Geurtjens. Op de foto staan drie van de vier nieuwe adoptanten.

Wij zien u graag op 16 september (wel aanmelden svp) bij Oppe Koffie en anders tot een andere keer. Succes met het schoonhouden van ons mooie dorp Meijel.

Mobiele versie afsluiten