Site pictogram Meijel24

Ook in eerste helft 2022 steunfonds Corona voor verenigingen en stichtingen

Gemeentehuis Peel en Maas Panningen-4

 

Het college van burgmeester en wethouders stelt aan de raad voor het steunfonds Corona in ieder geval tot 30 juni 2022 voort te zetten. Voor de tweede helft 2022 volgt indien nodig een nieuw afwegingsmoment passend bij de stand van zaken op dat moment. De raad beslist over de verlenging van het steunfonds Corona tot 30 juni 2022 in haar raadsvergadering op 25 januari 2022.

Steunfonds corona

Net als bij het Steunfonds 2020 en 2021 kan elke vereniging in principe één keer per jaar een aanvraag indienen. Het Steunfonds is bedoeld om verenigingen, organisaties en stichtingen zonder winstoogmerk te helpen die als gevolg van de coronacrisis in financiële problemen raken. We willen voorkomen dat het voortbestaan van deze organisaties, verenigingen en stichtingen in gevaar komt. Het verenigingsleven is namelijk van grote waarde voor de leefbaarheid in de dorpen. De vitaliteit en leefbaarheid van onze kernen is van grote waarde voor de inwoners én is de kracht van onze gemeente. Een belangrijk deel van die vitaliteit komt door het rijke verenigingsleven dat Peel en Maas kent. Het is mooi om te zien hoe veel stichtingen en verenigingen hier al jaren -dag in dag uit- een
waardevolle bijdrage aan leveren. Als college van Peel en Maas waarderen we dit zeer.

Voorwaarden blijven voor 2022 hetzelfde
Het college stelt voor om de voorwaarden waaraan een vereniging of stichting moet voldoen om gebruik te kunnen maken van het steunfonds Corona 2022 hetzelfde te laten als in 2020 en 2021.

Eenmalige ondersteuning
Het steunfonds Corona 2022 biedt net als in 2020 en 2022 geen structurele of meerjarige ondersteuning aan organisaties, verenigingen en stichtingen. Het gaat alleen om directe gevolgen van de coronacrisis en dus niet om compensatie van gemiste inkomsten.

Mobiele versie afsluiten