In het kader van de Dutch Food Week deelde LLTB-leden appels uit bij Limburgse zorginstellingen Beek En Bos in Heythuysen, Sint Jozef in Meijel en twee instellingen van Stichting Sevagram, locaties Dr. Ackenshuis in Gulpen en Langedael in Vaals. Ook elders in het land werden appels uitgedeeld door de leden van LTO Noord en ZLTO om Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders te laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.
Sint Jozef Meijel
“Wij zeggen niet voor niets boeren en tuinders houden Limburg gezond’, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”
Dutch Food Week
De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.
Geef een antwoord