Site pictogram Meijel24

College positief over huisvestingsplan arbeidsmigranten voormalige camping Meijel

Het college van B&W van de gemeente Peel en Maas stemt in met het initiatief voor het realiseren van een huisvestingslocatie aan de Vieruitersten in Meijel (voormalige camping ‘De Nieuwe Hof’).

Huisvesten arbeidsmigranten

400 arbeidsmigranten
In juni 2018 is er een inloopbijeenkomst geweest voor omwonenden en het Dorpsoverleg. Tijdens deze bijeenkomst heeft de eigenaar van de camping het plan voor de huisvesting van maximaal 400 arbeidsmigranten (in 200 wooneenheden) gepresenteerd. Het betreft een periode van 10 jaar op deze locatie. De toegang wordt ingeregeld vanaf de Vieruitersten naar het perceel en parkeerplaatsen op het eigen terrein. Dit is niet anders dan in de bestaande situatie. De bestaande opstallen binnen het besluitgebied zullen worden gesloopt ten behoeve van de inrichting van het besluitgebied. Verder zal de huidige boerderijwoning worden omgezet in een reguliere woning.

Kwalitatief hoogwaardige huisvesting
Beoogd wordt om door middel van de nieuwbouw van een goede, kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. De wooneenheden zijn ruim opgezet, geschikt voor twee volwassenen per eenheid en voldoen aan de hedendaagse eisen. Iedere wooneenheid heeft een oppervlakte van circa 30 m2 woonruimte. Op eigen terrein zal (in het voorzieningengebouw) tevens een beheerderswoning worden gerealiseerd. Een deel van het terrein zal worden ingericht voor het parkeren. Op eigen terrein is hier voldoende ruimte voor en zullen bestaande bomen niet worden geveld voor de aanleg van deze parkeerplaatsen.

Momenteel zijn er ongeveer 3.500 arbeidsmigranten woonachtig in Peel en Maas. Zij werken in sectoren als; logistiek, landbouw en tuinbouw.

Lees ook

Mobiele versie afsluiten