Site pictogram Meijel24

Werkstukken ‘Minder plastic’ en ‘Tuin voor de toekomst’ te zien in het Huis van de Gemeente

silencefoto – depositphotos.com

Leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege hebben gewerkt aan werkstukken met twee thema’s “Thuis minder plastic gebruiken” en “(Openbare) tuinen klaar voor de toekomst” Van 20 juni tot en met 4 september 2024 kan iedereen het resultaat bekijken in het Huis van de Gemeente.

Minder plastic’ en ‘Tuin voor de toekomst’

Brugklasleerlingen zetten zich in om thuis minder plastic te gebruiken
140 leerlingen van de brugklas gingen aan de slag met het onderwerp Thuis minder plastic gebruiken. Ze maakten een poster en vlog over hoe je thuis de plastic afvalberg kan verminderen. De werkstukken van 7 groepjes hangen voor het raam van het Huis van de Gemeente. De vlogs zijn te bekijken via een QR code.

Leerlingen 4 VWO bedenken tuinen die klaar zijn voor het veranderende klimaat
Ruim 40 leerlingen van 4 VWO kregen de uitdaging om advies te geven hoe tuinen klimaatbestendiger in te richten. Ze keken hierbij ook naar de verschillen tussen publieke en privé tuinen en maakten zelf een tuinontwerp. De 9 beste plannen en 8 adviesrapporten zijn te zien bij de tentoonstelling.

Samen met jongeren aan de slag met klimaatuitdagingen van nu
Elk jaar organiseert het IVN met het Bouwens van der Boijecollege projecten om leerlingen bewust te maken van de klimaat- en milieu-uitdagingen. Dit doen ze samen met het jongeren adviesbureau (JAB) van IVN, in samenwerking met Peel en Maas Schoon en de gemeente Peel en Maas.
Met gastlessen en praktijkopdrachten worden de leerlingen uitgedaagd om oplossingen te bedenken.

De tentoonstelling van de werkstukken is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Huis van de Gemeente in Panningen.

Mobiele versie afsluiten