Site pictogram Meijel24

Meijel ook aanwezig op Schuttersfeest in Boshoven | kleurrijke stoet op zonnige dag

Boshoven was op zondag 23 juni het stralende middelpunt van het 401ste schuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Maakt Macht. Onder een heldere hemel, een warme zon en een beetje een bobbelig veld, kwamen twintig zusterverenigingen bijeen bij Schutterij Sint Oda Boshoven voor een dag vol traditie en festiviteiten.

Schuttersfeest in Boshoven

Het programma begon om 12.30 uur met marswedstrijden en schoonheidswedstrijden, waarbij koningsparen, marketentsters, keizers en andere deelnemers werden beoordeeld. De officiële opening van het feest vond plaats om 13.45 uur op de feestweide aan de Groothulsterweg, waarna om 14.00 uur een kleurrijke stoet door de straten van Boshoven trok.

Het defilé aan het einde van de Vrakkerstraat werd afgenomen door de schutterskoningin en het keizerspaar van Schutterij Sint Oda Boshoven. Hierbij waren ook de burgemeester en de wethouder aanwezig, wat het evenement extra glans gaf.

De schietwedstrijden begonnen om 15.30 uur en vanaf 16.30 uur konden de bezoekers genieten van livemuziek in de feesttent, waarmee een prachtige dag werd afgesloten.

Foto’s: Johan Horst

Mobiele versie afsluiten