Site pictogram Meijel24

Fiets4Daagse De Peel | Een beleving voor jong en oud

Fiets4Daagse De Peel kent drie startplaatsen; Deurne, Meijel en Stiphout. Elk jaar starten en weer vele deelnemers vanuit d’n Binger in Meijel waaronder veel gezinnen met kinderen.

Fiets4Daagse De Peel

Het geheim van werkgroep Meijel: BELEVING! Die is enorm onder de deelnemers, de vrijwilligers maar ook de inwoners. Spontane en meedenkende vrijwilligers die samen de Fiets4Daagse tot een beleving maken en waar de deelnemers zich welkom bij voelen. Een beleving die is uitgegroeid tot een familietraditie waarbij het aantal gezinnen met (jonge) kinderen de laatste jaren stijgende is. Met name op de 30 km. wordt veel aandacht besteed aan deze groep deelnemers.

Zo zijn er elke dag kinderspelen op de controlepost waar in 3 categorieën de jeugd zal strijden om de ereplaatsen die tijdens de slotmanifestatie bekend gemaakt zullen worden. Op de woensdag zullen de kinderspelen niet op de controlepost maar bij terugkomst vóór d’n Binger plaatsvinden. Hier zal een groot spellencircuit opgesteld staan, een springkussen en kunnen de kinderen zich laten schminken. Onderweg in de 30 km is een fotoquiz samengesteld die makkelijk oplosbaar zal zijn met prijsuitreiking op de vrijdag.

Fiets4Daagse is zeker een uitdaging voor de iets oudere jeugd waarbij je elke dag kunt kiezen tussen 30, 45 en 60 km. Samen met je vrienden/vriendinnen/schoolmaatjes recreatief, sportief, ont stressen en ontspannend deelnemen en je eigen omgeving verkennen. Je kunt in je eigen tempo fietsen en zo vaak stoppen als je wilt. Gezellig samen fietsen waar je ruim de tijd voor krijgt met onderweg pauzeplaatsen en bij terugkomst genieten op het terras van d’n Binger.

30+ deelnemers, de deelnemers die elk jaar trouw deelnemen zijn gewend dat de routes leiden over rustige wegen, door mooie natuurgebieden en dat de routes op papier, GPS en van pijlen zijn voorzien. De routequiz is bij de 45 en 60 km altijd weer een spannend geheel om de slogan van dit jaar te achterhalen. Voor iedereen zal er elke dag na terugkomst lekker nagenieten zijn op het terras op d’n Binger met livemuziek. Op de vrijdag zal vóór en na de slotmanifestatie met livemuziek goed toeven zijn. Een aanrader en gezellige afsluiter!

Kortom, voor elk wat wils waarbij genieten op de eerste plaats staat: un belaeving voor jong en oud. De 47e editie van Fiets4Daagse De Peel zal gehouden worden van 9 t/m 12 juli. Voor meer informatie kijk op de website, waar ook de mogelijkheid is tot voorinschrijven.

Mobiele versie afsluiten