Site pictogram Meijel24

Foto’s van druk bezochte dag ‘Loeren bij de Boeren’

Loeren bij de Boeren brengt agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Dat bleek vandaag tijdens de Loeren bij de Boeren dag in Nederweert en Meijel. Een zevental agrarische ondernemers en Waterschap Limburg openen op zondag 28 april hun poorten.

Loeren bij de Boeren

Een fraaie fietstocht van ca 30 kilometer bracht je langs diverse boerenbedrijven. Een mooie belevenis om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. Je kon dit zien, horen, voelen en proeven. Tijdens deze elfde editie van Loeren bij de Boeren werd er extra aandacht besteed aan het thema ‘landbouw en natuur’.

De fietstocht door het, Limburgse platteland bracht je bij: Bonou, Bo-Vers, Boerderijwinkel Bi-j Chantalle, Verkooijen Oesterzwammen, Aards, Maatschap Jacobs, Vee- en loonbedrijf Jacobs, Boomkwekerij Giel Hekers in Ospel en Perk- en Kuipplantencentrum van Rees, Paddenstoelenteelt in Ospel, Philips en melkvee en Zorgboerderij KOE en Waterschap Limburg (dagadres Philipsen melkvee) in Meijel.

Voor kinderen waren er speciale doe-activiteiten, een tekenhoek, springkussens, puzzeltocht, renbaan en nog tal van andere zaken. Bezoekers kregen informatie over waar de boer heden ten dage mee bezig is en hoe zij hun bedrijf met behulp van moderne, biologische en duurzame landbouw- en teelttechnieken runnen. Je kon ook informatie krijgen over dierenwelzijn, agrarisch natuurbeheer en hoe landbouw en natuur elkaar kunnen versterken, maar ook waar de schuurvlakken en de uitdagingen zitten. Verder geeft het Waterschap Limburg je inzicht in hun werkzaamheden op hun dagadres.

Ga voor meer informatie naar de website of ga naar de Facebook-pagina.

Foto’s: Johan Horst

Mobiele versie afsluiten