Site pictogram Meijel24

Meijel en omgeving nog schoner na Landelijke Opschoondag

Afgelopen zaterdag was er weer een Landelijke Opschoondag waarbij in heel Nederland het zwerfvuil in de bebouwde kom, langs de wegen en in de natuur wordt opgeruimd. Ook in Meijel waren 23 adoptanten (vrijwilligers) van Meijel Schoon die aan deze actie mee deden.

Meijel Schoon

Omdat Meijel door de 95 aangesloten adoptanten van Meijel Schoon bijna zwerfvuilvrij is, heeft Meijel Schoon ervoor gekozen om een aantal ploegen in te zetten op toegangswegen richting Meijel. Zo werd de Schans van Neerkant naar Meijel geheel zwerfafvalvrij gemaakt. Een grote ploeg werd ingezet op de ventweg en bossage langs de Meijelseweg richting De Buizerd in Asten-Heusden. Deze klus konden de adoptanten niet helemaal klaren omdat hier te veel zwerfvuil werd aangetroffen. Op een ander tijdstip gaan ze nog een keer terug om de rest af te maken.

Totaal verzamelden de 23 Meijelse vrijwilligers 36 vuilniszakken vol zwerfafval waarvan ze 20 zakken bij elkaar raapten op Brabants grondgebied. Na deze schoonmaakactie hebben ze onder het genot van koffie of thee en een lekker stuk vlaai nog nagepraat bij De Heere van Meijel. In de Gemeente Peel en Maas werd in alle kerkdorpen aan deze Opschoondag mee gedaan. Totaal deden 168 vrijwilligers mee die in enkele uren tijd 165 volle zakken zwerfvuil verzamelden.

Mobiele versie afsluiten