Site pictogram Meijel24

Basiscursus Vogels kijken in Nederweert

Op 19 februari 2024 gaat de 23e editie van onze inmiddels bekende “Basiscursus Vogels kijken in Nederweert” van start en een beperkt aantal gegadigden kunnen nog deelnemen.

Cursus

De cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die op hun wandel- of fietstochten vaak vogels voorbij zien schieten of horen zingen en dan denken: ”wat zou dat nu zijn geweest?” Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen. In 7 lesavonden met daaraan gekoppeld, 4 excursies maak je kennis met ruim 100 vogelsoorten die je allemaal in jouw eigen omgeving kunt tegenkomen. Elke les zal er een vogelrijk (natuur)-gebied in Nederweert centraal staan waarbij wordt er ingegaan op de geschiedenis en de natuurwaarden van deze gebieden, maar de vogels krijgen uiteraard de meeste aandacht. Herkenning, gedrag, voorkomen en zang komen ruimschoots aan bod.

Dus kun je ook zo genieten van het kijken naar vogels en heeft de natuur in het algemeen jouw interesse dan is deze cursus net iets voor jou. Meer dan 500 mensen zijn je al voorgegaan. Het zou zomaar een opstapje kunnen zijn naar een prachtige hobby, maar het levert je zeker een aantal lekker ontspannen lesavonden op en leerzame excursies in gebieden waar je tot nu toe misschien nog nooit bent geweest.

De cursusdata zijn als volgt:

De lessen worden gegeven bij Bosserhof, Bosserstraat 21a, 6031 NS te Nederweert. Excursies zijn onder voorbehoud. Kosten inclusief cursusmap, en koffie en thee tijdens de cursusavonden en tijdens een aantal excursies bedragen € 60,00 pp.

Voor inlichtingen en opgave kun je contact opnemen met de Vogelwerkgroep Nederweert, via educatievogelwerkgroep@gmail.com

Mobiele versie afsluiten