Site pictogram Meijel24

Activiteitenprogramma augustus De Pelen / De Groote Peel

Meer informatie over de activiteiten en reserveren www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 2 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind.

Voorstelling De Theaterkist
Op zondag 6 augustus presenteert de Theaterkist een leuke kindertheatervoorstelling in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen: ‘August en de bijzondere sterrenkijker’. Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur (duur ongeveer 45 minuten). Deelname kost € 5,- per volwassene € 3,- per kind.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 9 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind.

Wandeling door de paardenbegrazing
Op zondag 13 augustus is er een excursie in de Paardenbegrazing van het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Berg, het hoogste punt van het nationaal park. In augustus bloeit hier de heide en onderweg kom je Shetlander pony’s tegen. De excursie is 7 kilometer lang en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Starten om 11.00 uur bij de balie van buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon.

Voorstelling De Theaterkist
Op zondag 13 augustus presenteert de Theaterkist een leuke kindertheatervoorstelling in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen: ‘August en de bijzondere sterrenkijker’. Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur (duur ongeveer 45 minuten). Deelname kost € 5,- per volwassene € 3,- per kind.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 16 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind.

Peelpodium met ‘At the busstop’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 20 augustus kan je genieten van een optreden van At the Busstop op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Deze band uit de omgeving Eindhoven speelt bekende en minder bekende nummers uit de jaren 60-70-80-90 afgewisseld met meer recente muziek. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 23 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind.

Peelpodium met Optreden Singersong bij Buitencentrum De Pelen
Op zondag 27 augustus zijn er optredens van vijf muzikanten uit Nederweert op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Onder de noemer ‘Singersong’ spelen Tom, Anouk, Cyrill, Paul en Loes ‘unplugged’; ze spelen en zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. Dat wordt vast weer een mooie en sfeervolle middagvoorstelling in het Amfitheater. De optredens starten om 13.30 en om 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kun je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Vollemaanwandeling in Nationaal Park de Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op donderdag 31 augustus een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind inclusief drankje. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Mobiele versie afsluiten