Site pictogram Meijel24

Activiteiten februari 2023 Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op zondag 5 februari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer.  De activiteit start om 19.30 uur in het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind, koffie met koek. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497 

Stilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 12 februari houdt Staatsbosbeheer een Stiltewandeling in het nationaal park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is weids en stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens deze bijzondere wandeling. Een natuurbelevingstocht van zeven kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en optimaal kunt genieten van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De excursie is ongeveer 6 kilometer en duurt 2 uur. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief een drankje na afloop (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Speuren naar sporen in De Groote Peel
Op zondag 19 februari houdt Staatsbosbeheer een Speuren naar Sporentocht in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Na afloop kunnen de kinderen een uilenbal – ook een dierspoor – uitpluizen. Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief uilenbal pluizen. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. 

Turfstekerstocht in De Groote Peel
Op zondag 26 februari houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 per persoon inclusief koffie/thee met Limburgse vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/turfstekerstocht Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer; Peel Ontdektocht speuren naar sporen in De Groote Peel

Mobiele versie afsluiten