Site pictogram Meijel24

VVD en PvdA/GroenLinks: ‘Zelden zo’n gesloten, ongelukkig en ontransparant formatieproces gezien’

De oppositie, VVD en PvdA/GroenLinks willen een extra raadsvergadering om te debatteren over het formatieproces. ”Eerder al hebben onze fracties herhaaldelijk om uitleg en transparantie gevraagd over de keuzes die gemaakt zijn in het formatieproces. De toezegging die hieromtrent gedaan is, werd door de formerende fracties niet nagekomen in de raadsvergadering van 19 april j.l. en is later ook nooit ingehaald,” aldus de oppositie in een brief aan de burgemeester.

Formatieproces

Zelden hebben we zo’n gesloten, ongelukkig en ontransparant formatieproces gezien. Onze fracties zijn van mening dat de gemeenteraad, maar ook zeker de inwoners van deze gemeente, duidelijkheid verdienen over de gemaakte keuzes in het formatieproces en dat er een goed debat over de inhoud gevoerd dient te kunnen worden. Naar onze mening is dat een basisvereiste in een gezonde bestuurscultuur. De mededeling van formateur van Lierop dat er op 31 mei een toelichting komt op het coalitieakkoord vinden wij veel te summier en vrijblijvend.

Onze fracties wensen graag alsnog het debat te voeren over het formatieproces èn over de inhoudelijk gemaakte keuzes door de beoogde coalitie alvorens we over wensen te gaan tot installatie van het nieuwe college.

Bekijk hieronder de volledige brief welke donderdag is verstuurd naar de burgemeester van Peel en Maas.

Mobiele versie afsluiten