Site pictogram Meijel24

Kinjer OLS gaat Meijel raken

Op dinsdag 8 maart vond in gemeenschapshuis D’n Binger de informatieavond en loting van het Kinjer OLS plaats. Maar liefst 1.000 kinderen uit Nederlands en Belgisch Limburg zullen op dinsdag 28 juni een onvergetelijke schuttersdag gaan beleven. Er worden duizenden toeschouwers verwacht.

Kinjer OLS Meijel

Roy Simons, voorzitter Kinjer OLS 2022 opende de bijeenkomst en gaf een toelichting op het programma. Ger Koopmans, president van de OLS-federatie was blij dat eindelijk uitgekeken kan worden naar een fantastisch OLS in Meijel.

De winnaar van de vorige editie, de Kwir uit Neer opent het Kinjer OLS 2022 in Meijel. De afsluiter is Den Doelhof uit Meijel.  Voor de overige was de loting spannend, maar zoals federatievoorzitter verwoorde, “misschien wel het mooiste onderdeel van het OLS is dit jaar op 28 juni. Het kinjer OLS, met dit jaar weer een groot aantal veranderingen t.o.v. de voorgaande jaren”. Creativiteit en meedoen zijn belangrijker dan mooie bekers.

Op dinsdag 28 juni zullen 18 deelnemende scholen deelnemen aan het Kinjer OLS. Na de openingsceremonie start om 10.30 uur de optocht door het centrum van Meijel. Vele duizenden toeschouwers zullen hierbij aanwezig zijn. ’s Middags vinden de schietwedstrijden plaats en daarna barst het tentfeest los, gevolgd door de prijsuitreiking.

Vele Meijelse vrijwilligers gaan zich inzetten om er een onvergetelijke dag van te maken. De kinderen van basisschool Den Doelhof zullen deelnemer, toeschouwer of vrijwilliger zijn. Kortom, een dag voor en door kinderen.

Mascotte Willum
Dinsdagavond werd ook mascotte Willum gepresenteerd. De naam Willum is een combinatie van Sint Willibrordus die D’n Um heeft gewonnen. Willum zal tijdens het Kinjer OLS aanwezig zijn en er samen met de kinderen een fantastische dag van maken. Roy Simons roept daarom nu al alle vaders en moeders en opa’s en oma’s op om dinsdag 28 juni vrij te houden en in de agenda te zetten: “Het Kinjer OLS wordt een dag die je niet wilt missen, daar moet je bij zijn. Dat kan als vrijwilliger of als toeschouwer. Het Kinjer OLS, dè rakt òw!

Foto’s: Johan Horst

Mobiele versie afsluiten