Site pictogram Meijel24

Sporen zoeken en uilenballen pluizen in de Peel

Ben jij nieuwsgierig naar welke dieren er in De Groote Peel voorkomen? Doe in de Kerstvakantie dan mee met een Speuren naar Sporentocht bij buitencentrum De Pelen. Tijdens deze gezinstocht ontdek je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, de natuur op een sPeelse manier. Na afloop kan je een uilenbal uitpluizen. Reuze interessant!

Speuren naar sporen

De Kerstvakantie komt er aan en dat is een heerlijke tijd om lekker naar buiten te gaan. Daarom biedt buitencentrum De Pelen een aantal leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo kan je meedoen met een Speuren naar sporentocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in dit natuurgebied wonen. Na afloop kunnen de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd, bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen komt er soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten ontdek je welk dier er opgepeuzeld is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

In de Kerstvakantie zijn er Speuren naar Sporentochten op 28, 29 en 30 december en op 4, 5 en 6 januari, telkens om 11.00 uur. De excursie start bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur (inclusief het uilenbal pluizen). Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Ook zonder gids op pad!
Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad!

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Mobiele versie afsluiten