Site pictogram Meijel24

Ontmoeting NAH-naasten

YouTube poster

Dorpsontmoeting Meijel (eerder Durnééve) organiseert sinds enkele jaren een NAH-café: lotgenotencontact voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Maar niet alleen hún leven verandert ingrijpend, ook dat van de naasten. Tijdens de NAH info-avond in 2020 werd duidelijk dat ook zij behoefte hebben aan (lotgenoten-)contact. Elkaar tips geven, wegwijs maken, ondersteunen, maar vooral begrip voor de situatie hebben zonder al te veel woorden, want je zit in hetzelfde schuitje.

Begrip

Omdat de gevolgen van NAH grotendeels aan de buitenkant niet zichtbaar zijn, is er bij de buitenwereld niet altijd begrip voor de situatie, voor bepaalde keuzes die je moet maken, dingen die je niet meer kunt. En hoe leg je dat uit? Op vrijdag 15 oktober organiseert Dorpsontmoeting Meijel een ontmoeting tussen NAH-naasten: 10.00u. en 19.00u.

Aanmelden
Je kunt je als naaste aanmelden met voorkeur voor één van de twee tijdstippen. Per mail ontvang je t.z.t. de bevestiging. De deelnemers van het NAH-café komen gewoon om 10.00u naar het café. De naasten verzamelen dan of om 19.00u. in de lunchroom van Oppe Koffie, Raadhuisplein 3 Meijel. Carlos, de begeleider van het NAH-café, gaat deze Ontmoeting begeleiden. Het is óók voor naasten van mensen met NAH die (nog) geen deelnemer zijn. En het is ook voor mensen buiten Meijel!

Aan de ochtend (tot 11.30) zijn geen kosten verbonden, enkel voor de eigen consumpties. Aanmelden is wél verplicht i.v.m. beperkt aantal plekken: meijel@dorpsontmoeting.nl o.v.v. Ontmoeting NAH-naasten of via 077 374 6174 (telefoonnummer van Oppe Koffie).

Mobiele versie afsluiten