Site pictogram Meijel24

Opbouw kraan om torendelen windmolens Ospeldijk te plaatsen

Dinsdagmiddag is een kraan van 130 meter opgebouwd voor de bouw van de vier windmolens in Ospeldijk. De kraan is 130 meter hoog en daar bovenop komt nog eens een 12 meter lange ‘JIP’, een tweede knikarm aan het uiteinde van de eerste.

Windmolens Ospeldijk

De eerste torendelen van de toekomstige windturbines van Windpark Ospeldijk zijn maandagavond getransporteerd vanuit de kade van Kalle en Bakker in Nederweert.

Vier windturbines
Zuidenwind bouwt op dit moment in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg, vier nieuwe windturbines tussen de Zwarteboordweg en de Vennendijk in Ospel. De vier windmolens zullen naar verwachting jaarlijks circa 45 miljoen kWh aan groene stroom gaan leveren; voldoende energie voor 16.000 huishoudens. De turbines zijn van het zelfde type als die van de molens in Heibloem: Nordex Delta 4000. Deze hebben een tiphoogte van 209,5 meter.

Tijdelijke afsluiting Visvijverweg en Vennendijk
Alle onderdelen van de te bouwen windturbines zullen naar inschatting begin april op locatie zijn afgeleverd. Al vanaf 18 maart beginnen we met de opbouw van de eerste van de vier turbines. Tijdens de opbouw van de turbines worden meerdere kranen ingezet. Hiervoor is het uit veiligheidsoogpunt noodzakelijk om tijdens de opbouwfase van de kranen en de turbines de Visvijverweg en Vennendijk voor doorgaand verkeer af te sluiten. De afsluiting wordt aangegeven met afsluitborden, zodat verkeerdeelnemers zijn gewaarschuwd. De duur van de afsluiting is afhankelijk van het weerstype. Dit is van invloed op het tempo van de bouw. Vanwege de hoeveelheid bouwverkeer dat op dit moment – in de voorbereiding van de opbouw van de turbines – al gebruik maakt van de Visvijverweg en Vennendijkgeldt, geldt de afsluiting vanaf heden en duurt naar inschatting tot medio april.

De bouw van windpark Ospeldijk is met foto’s en video’s te volgen op de website van Coöperatie Zuidenwind.

Foto’s: John Linders

Mobiele versie afsluiten