Site pictogram Meijel24

Tijdelijke afsluiting Visvijversweg en Vennendijk wegens opbouw windturbines windpark Ospeldijk

Zuidenwind bouwt op dit moment in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg, vier nieuwe windturbines tussen de Zwarteboordweg en de Vennendijk in Ospel. 

Het transport van de onderdelen van de te bouwen windturbines, zoals torendelen en wieken (rotorbladen) is op dit moment in volle gang. Om dit transport mogelijk te maken zijn een aantal wegen tijdelijk aangepast door het verwijderen van sommige verkeersborden, verkeerslichten en lantaarnpalen en het leggen van staalplaten. Dit zal naar inschatting tot begin april duren.

Windmolens

Tijdelijke afsluiting Visvijverweg en Vennendijk
Alle onderdelen van de te bouwen windturbines zullen naar inschatting begin april op locatie zijn afgeleverd. Al vanaf 18 maart beginnen we met de opbouw van de eerste van de vier turbines. Tijdens de opbouw van de turbines worden meerdere kranen ingezet. Hiervoor is het uit veiligheidsoogpunt noodzakelijk om tijdens de opbouwfase van de kranen en de turbines de Visvijverweg en Vennendijk voor doorgaand verkeer af te sluiten. De afsluiting wordt aangegeven met afsluitborden, zodat verkeerdeelnemers zijn gewaarschuwd. De duur van de afsluiting is afhankelijk van het weerstype. Dit is van invloed op het tempo van de bouw. Vanwege de hoeveelheid bouwverkeer dat op dit moment – in de voorbereiding van de opbouw van de turbines – al gebruik maakt van de Visvijverweg en Vennendijkgeldt, geldt de afsluiting vanaf heden en duurt naar inschatting tot medio april. 

De bouw van windpark Ospeldijk is met foto’s en video’s te volgen op de website van Coöperatie Zuidenwind

Mobiele versie afsluiten