Site pictogram Meijel24

Activiteitenprogramma juli 2020 De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Vlinders spotten in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 5 juli kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, Vlinders spotten in Nationaal Park De Groote Peel. In De Groote Peel komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere soorten en ontdek welke andere vlinders hier nog rondfladderen. Er zijn twee excursies op een dag; om 11.00 uur en om 14.00 uur. Starten bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De excursie is 2 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een zoekkaart vlinders voor de kinderen. Max. 10 deelnemers per excursie en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl Het buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Kruidenwandel(workshop) in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op zondag 12 juli een Kruidenwand/workshop in Nationaal Park De Groote Peel. Herborist Diana Vossen laat je kennis maken met de rijkdom aan planten die er groeien. Ze deelt kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden. Ze vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen. Na afloop een klein proeverijtje in de tuin van de Peelboerderij. Er zijn twee excursies op een dag; om 11.00 uur en om 14.00 uur. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Max. 10 deelnemers per excursie en reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel De activiteit start bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 15 juli mee met de excursie ‘Zin in Zomerin Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie b bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 17 juli houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 22 juli mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 24 juli houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 29 juli mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 31 juli houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Mobiele versie afsluiten