Site pictogram Meijel24

D’n Binger verbouwt | Nieuwsbrief mei

Het bestuur van gemeenschapshuis d’n Binger in Meijel wil maandelijks iedereen op de hoogte stellen over de voortgang van de renovatie.

Nieuwsbrief mei

Woord van de voorzitter
De gedachten van het bestuur zijn bij die mensen die het coronavirus hebben opgelopen. Gezien het feit dat Peel en Maas een ”hot-spot” is kunnen we ons voorstellen dat ook leden in uw vereniging getroffen zijn. Via deze wijze veel sterkte en beterschap toegewenst.

Met deze maandelijkse nieuwsbrief willen we u op de hoogte stellen over de voortgang van de renovatie. In de media heeft u kunnen vernemen dat de gemeente een substantiële bijdrage levert aan een heleboel renovatiewerkzaamheden. Echter onder de voorwaarden dat minimaal 25% van de kosten uit andere subsidies/leningen komt. Dat laatste is helaas nog niet rond. Dus de echte bouwwerkzaamheden zullen we nog niet zien. Op dit moment zitten we vooralsnog in de planfase. Zodra er meer duidelijkheid is, laten we het weten. Wel zijn we al met wat eerst werkzaamheden begonnen die we zelf uit kunnen voeren.

Tijdens deze eerste werkzaamheden heeft er zich helaas een ongeluk voorgedaan. Daarbij is onze medewerkster, Ine Philipsen die daar ook nog eens op vrijwillige basis bezig was, gewond geraakt. We wensen Ine ook via deze weg heel veel sterkte toe met het herstel traject waarmee ze inmiddels begonnen is.

Wat is er gebeurd?
We hebben van de nood, de gedwongen sluiting, een deugd gemaakt door een renovatie onderdeel reeds uit te voeren. De “Straat”, de gang van vooringang naar de achteringang is geheel opgeknapt. Daar waar nodig hernieuwd.

Agenda mei
In verband met de maatregelen rondom het corona-virus zijn er in de maand mei momenteel nog geen activiteiten gepland. Wij volgen de verplichte landelijke richtlijnen zoals deze door het RIVM gegeven worden. Natuurlijk hopen wij u op korte termijn weer van dienst te mogen zijn.

Wat kunt u verwachten?
De huidige regels geven aan dat we minimaal tot 20 mei geen bijeenkomsten mogen houden. Wat er hierna gebeurt is onduidelijk. Wel verwachten we dat een aantal bijeenkomsten die niet zijn doorgegaan door deze crisis, worden ingehaald. Dit betekent dat er mogelijk veel aanvragen voor gebruik van de zalen zullen binnenkomen. Mocht u al zaken willen bespreken of vastleggen, dan kan dat. Beheerder André Crompvoets is bereikbaar via info@dnbinger.nl.

De voorstelling: Ik ben Alexander is (onder voorbehoud) verplaatst naar november van dit jaar (zie ook facebook; gemeenschapshuis d’n Binger).

In overleg met de gemeente zijn we er in geslaagd om DéDé Dance weer de lessen te laten hervatten. Niet in het gebouw, maar op de buitenplaats worden de lessen verzorgd. Allemaal binnen de richtlijnen van het RIVM. De eerste stap

Even voorstellen: ons nieuwe bestuur
Naam: Patrick Verstappen
Functie: Bestuurslid Gebruikers
Gehuwd met Jeannette, Vader van Gabi, Daphne en Lobke. Verenigingsmens &actief Badmintonner. Het is mijn ambitie om met d’n Binger dé ontmoetingsplek van Meijel te zijn waar ook iedereen zich thuis voelt.

Mobiele versie afsluiten