Site pictogram Meijel24

Raadsvoorstellen kinderraad bekend gemaakt

Dinsdag 7 januari 2020 zijn alle scholen verrast waarvan het voorstel geselecteerd is door de kinderraad! Iedereen had de selectie goed geheim gehouden, alle 8 scholen waren overdonderd.

Net voor de kerstvakantie hebben de kinderwethouders uit alle 17 voorstellen een keuze gemaakt. Dat was best nog een lastige klus. Iedere wethouder mocht de voorkeur uitspreken voor 5 voorstellen. Al snel werd duidelijk dat er een aantal favoriet waren. Sommige voorstellen leken op elkaar, daarom hebben ze voor 2 onderwerpen gevraagd of scholen willen samenwerken.

Voorstellen kinderraadsvergadering

Op woensdag 22 januari 2020 komen de volgende voorstelen aan bod:

Op woensdag 8 april 2020 staat de raadsvergadering in het teken van speeltuinen. Mede ook op verzoek van de gemeenteraad. Naast input voor het speeltuinbeleid staan 2 voorstellen op de agenda:

Eerste vergadering
Over 2 weken is de eerste kinderraadsvergadering een feit. Voorstellen worden afgemaakt en presentaties gemaakt. De kinderraadsleden maken zich klaar om vragen te stellen om tijdens de vergadering een goede keuze te kunnen maken.

Kinderraadsvergadering live online meekijken
De kinderraadsvergadering is 22 januari 2020 tussen 15.00 en 17.00 uur live te volgen via de webcam, de uitzending is ook terug te kijken via www.peelenmaas.eu.

Foto’s: Pip Martens

Mobiele versie afsluiten