Site pictogram Meijel24

Genealogie Café: Verhalen en Kerst

Het laatste Genealogie Café van dit jaar is op maandag 9 december in Panningen. Deze staat in het teken van kerstmis en familieverhalen. Iedereen is welkom van 18.30 tot 20.30 uur in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente, aan het Wilhelminaplein 1 in Panningen.

Kerstmis, een tijd van gezellig samenzijn met familie en vrienden en bij uitstek de gelegenheid om verhalen te delen met de kleinkinderen. Iedereen houdt van verhalen. We hebben verhalen nodig om iets interessant te vinden. Genealogie onderzoek begint vaak met een familieverhaal. Het wordt ook wel stamboom onderzoek genoemd. Bladerend door digitale archieven en websites vol genealogische gegevens, klauter je van tak naar tak. Een genealoog is daarom vaak ook een goede verhalenverteller en familiegeschiedenis is immaterieel erfgoed, deze mag niet verloren gaan.

Genealogie Café Panningen

In de databanken van PeelenMaasNet is veel informatie te vinden voor het maken van stambomen. Om mensen te helpen hun eigen familiegeschiedenis te verkennen is het Genealogiecafé de ideale plek. Vrijwilligers van PeelenMaasNet helpen bij het zoeken van gegevens in de bevolkingsregisters en informatie via foto’s en de beschrijvingen daarbij. Maar ook oude documenten en zeker de gedigitaliseerde lokale weekbladen bevatten een schat aan informatie.

PeelenMaasNet is het digitale geheugen van Peel en Maas. Het erfgoednet met historisch materiaal, van de regio Peel en Maas is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Op de website zijn historische foto’s, objecten, video’s, documenten, oude weekbladen, bevolkingsregisters te vinden. Er worden ook regelmatig webexposities gepubliceerd.

Het Genealogiecafé vindt plaats op elke 2e maandag van de maand van 18.30 – 20.30 uur. De locatie is niet altijd hetzelfde. Iedereen is welkom in het café, zowel ervaren mensen als mensen die aan het begin staan van een stamboomonderzoek en mensen die algemene vragen over PeelenMaasNet hebben.  Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Peter Peters 0653111272.

Mobiele versie afsluiten