Site pictogram Meijel24

Opening Voedselbos op de Belgenhoek in Meijel/Grashoek (Foto’s)

Zaterdagmorgen is het Voedselbos aan de Belgenhoek op de rand van Meijel/Grashoek officieel geopend door wethouder Paul Sanders en initiatiefneemster Miriam Willems.

Na een welkomstwoord van Herman Peeters, de voorzitter van Stichting VEEN gaf Miriam een enthousiaste uitleg over hoe ze tot het idee van een voedselbos gekomen is. Na een voorbereiding van bijna twee jaar is vandaag dan eindelijk de grote dag dat het bos officieel geopend kan worden. Samen met wethouder Paul Sanders en een aantal kinderen onthulden ze het bord met informatie over het voedselbos.

Aanplanten
Samen met een aantal kinderen werd de schop in de grond gestoken om een aantal bomen en stuiken te planten. Het Voedselbos is er klaar voor….

Voedselbos Meijel/grashoek
Op 19 maart 2019 is een begin gemaakt met de aanplant van Voedselbos Struinpad. Met zo’n 20 vrijwilligers werden toen meer dan 300 vruchtbomen en -struiken geplant. Het voedselbos ligt op het perceel van Stichting VEEN aan de Kwakvors in Grashoek, net over de fietsbruggen van het Deurnes Kanaal en de Helenavaart. Een voedselbos is een bos waar bomen en struiken groeien die eetbaar zijn of waar iets eetbaars aan groeit. Op die manier wordt voedsel verbouwen en natuur weer met elkaar verbonden. Een voedselbos is ook voor de biodiversiteit heel belangrijk. Door de verscheidenheid aan planten is er ook voor vogels en insekten veel eten te vinden.

Mobiele versie afsluiten