Het kan zomaar zijn dat je bij een volgende melding van het opsporingsnetwerk Burgernet een foto krijgt toegezonden. De Burgernet-app is namelijk verbeterd. Een van de nieuwe mogelijkheden is het gebruik van beeld. De meldkamer kan een foto meesturen met het Burgernetbericht en deelnemers kunnen via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer.
Delen
Het opsporingssysteem Burgernet is al weer tien jaar oud en onlangs vervangen door een eigentijdse versie. Naast het gebruik van beeldmateriaal, kan de Burgernetapp de GPS-locatie van de smartphone gebruiken om berichten te sturen over incidenten in de omgeving van waar de telefoon zich bevindt. Daarnaast kunnen oproepen meteen gedeeld worden via social media, ook met WhatsAppgroepen. Reageren op een oproep kan direct via de ‘bel politie’-knop.
Meer kanalen
Deelnemen kon al via de Burgernetapp, via Twitter en sms- of spraakberichten. Maar vanaf nu kan dit zelfs ook via Facebook Messenger. Burgernetoproepen kunnen voortaan worden getoond op matrixborden en lichtkranten, bijvoorbeeld in openbare ruimtes en in de bus of de tram. Het betreft hier alleen vermissingen. Zo kunnen nog meer mensen mee helpen zoeken.
Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.
Burgernet
Burgernet werkt heel eenvoudig. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Als mensen iets zien, bellen ze rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip. Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee. Jij ook?
Deelnemen
Deelnemen kan eenvoudig door middel van de gratis Burgernetapp. Je hoeft zich hier niet voor aan te melden. Jouw locatiegegevens worden verder nergens voor gebruikt en worden ook niet bijgehouden.
Geef een antwoord