Site pictogram Meijel24

Traumahelikopter naar Grashoek | drie wielrenners aangereden

Donderdagmorgen raakte twee fietsers gewond bij een ongeval op de t-splitsing Lorbaan – Pastoor Vullinghsstraat in Grashoek.

Ongeval
Op de t-splitsing Lorbaan – Pastoor Vullinghsstraat zijn een personenauto en drie fietsers door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing geraakt. Hierbij raakte tenminste één fietster ernstig gewond, één fietser raakte licht gewond en een bleef ongedeerd. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Waarschijnlijk kwam de auto vanuit de Pastoor Vullinghsstraat en wilde linksaf de Lorbaan op draaien toen op dat moment de wielrenners daar fietste.

Traumahelikopter
In eerste instantie werden twee ambulances opgeroepen maar al snel bleken de verwondingen dusdanig ernstig te zijn dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De trauma-arts heeft het ambulancepersoneel ondersteunt bij het stabiliseren van het slachtoffer. De fietsers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding
De automobilist is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, zo laat de politie weten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Mobiele versie afsluiten