Site pictogram Meijel24

Keerzijde van de medaille

In het buurtschap Roeven te Nederweert, vlakbij sluis 15 in de Zuid-Willemsvaart, ligt een prachtig plekje in het groen. Een oase van rust, licht bezaaid met prachtige vakantiehuisjes. Het is daar goed vertoeven.

Lokaal is het gebied bekend onder de naam Trinkenshof. Bij het horen van die naam zal menigeen direct de herinnering aan een familiefeest, bruiloft of ander spektakel voor ogen krijgen. Oud eigenaar Twan Vandewal verhaalt hier desgevraagd graag over. Levendig vertelt hij ook over de jeugdkampen die hij hier organiseerde. Van heinde en ver kwamen de kids in groten getale naar Trinkenshof om even alle dagelijkse beslommeringen achter zich te kunnen laten.

Zoals in veel gevallen kwamen na de pieken ook de dalen. De jeugdkampen, het restaurant en de feesten zijn niet meer. Alleen de herinnering blijft. Wat ook is gebleven zijn de idyllische huisjes en het gebouw waarin het goed eten en feesten was. Maar…

Zoon Ronald Vandewal en diens zakelijke partner Theo Sieben bedachten samen een nieuw concept voor het gebouw waar zovelen een mooie herinnering aan hebben. Om nieuwe en mooie ervaringen te mogen beleven ontstond het idee om de keerzijde van de medaille te gaan belichten. Geen feesten en partijen meer, maar wel de zorg voor de interne mens. Niet meer te uitbundig, maar ingetogen en rustig. Nu veel meer gericht op een ontspannen leven, vrij van klachten en pijn. Zo ontstond SGO Nederweert, de Stichting voor Gezondheid & Ontspanning.

SGO Nederweert

Als basis voor hun idee stelden zij dat vooral mensen met een beperking baat zouden moeten hebben bij een behandeling. Een behandeling die bij kan dragen aan het verlichten, verhelpen en voorkomen van klachten en pijn. In die gedachtegang troffen zij Math Hansen en zijn muziektherapie-waterbed.

 

Inmiddels weet men de weg naar het oude Trinkenshof weer goed te vinden. Vanaf februari 2018 is het muziektherapie-waterbed dagelijks in gebruik. Het succes van deze therapie, die vooral als verlichtend wordt ervaren door mensen met chronische klachten en kankerpatiënten, krijgt zelfs de aandacht van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Daar blijft het echter niet bij.

Stichting Gezondheid & Ontspanning groeit verder. Op dit moment kun je er niet alleen terecht voor een therapeutische behandeling op het muziektherapie-waterbed, maar vind je er een traditionele- en infraroodsauna, halo-therapie in een zoutcabine, Japanse Shiatsu-therapie, een schoonheids- en massagesalon, yoga groepslessen en is er, in nauwe samenwerking met het Huis van Welzijn, een mogelijkheid tot dagopvang gecreëerd.

Mocht je je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en meer willen weten over deze bijzondere stichting? Je vindt SGO Nederweert aan Roeven 4 te 6031 RN Nederweert. De deuren staan van 11.00-16.00 uur open op elke 1e en 3e zondag van de maand (uitzonderingen daargelaten!). Maak anders vooraf een afspraak voor een rondleiding per tel. 0495 – 585013, via mail info@sgo-nederweert.nl of bezoek hun website via www.sgo-nederweert.nl.

 

Mobiele versie afsluiten