Site pictogram Meijel24

Coachingstraject voor stoppende veehouders

De Limburgse veehouderij staat wereldwijd in de top, maar staat tegelijkertijd onder druk. Milieu, dierenwelzijn, economie en volksgezondheid zorgen ervoor dat veehouders in Noord- en Midden-Limburg voor de keuze staan: doorgaan en investeren in innovatie? Zoeken naar nieuwe verdienmodellen? Of misschien toch stoppen? 

Vooral veehouders die met hun bedrijf aan de rand van een dorp zitten en geuroverlast veroorzaken staan voor lastige keuzes. De provincie Limburg wil hen daarbij helpen met het coachingstraject ‘Samen aan de keukentafel’ . De provincie heeft onafhankelijke, betrokken en professionele coaches aangesteld. Samen met de ondernemers bekijken ze, soms letterlijk aan de keukentafel, hoe het bedrijf geholpen kan worden. 

Hoe kunnen veehouders meedoen?
Limburgse veehouders die ondersteuning willen het maken van keuzes over hun toekomst, kunnen zich inschrijven bij het digitale loket ‘Samen aan de keukentafel’. Er is plek voor 60 bedrijven. Bij overschrijding komen de deelnemers aan de regelingen Warme Sanering Varkenshouderij en Stoppers 2000 als eerste in aanmerking. Vanaf juni gaan de coaches in gesprek met de geselecteerde ondernemers. 

Meer informatie voor ondernemers uit Peel en Maas
Ondernemers die meer informatie willen voordat ze zich aanmelden, kunnen contact opnemen met Hans Maessen agrarisch accountmanager bij de gemeente Peel en Maas, via tel. 077 306 66 66. Op www.limburg.nl/aandekeukentafel is ook meer informatie over het project te vinden.

Mobiele versie afsluiten