Site pictogram Meijel24

Breng elektrisch rijden op stoom

In het Sunny infoloket is er van 19 maart tot en met 24 maart een tentoonstelling met stoom en elektrische treinen te bezoeken, in samenwerking met een groep enthousiaste modeltreinbouwers. Waarom is elektrisch rijden veel beter voor het milieu dan rijden met de vervuilende fossiele brandstoffen? Wanneer zou jij kiezen voor elektrisch rijden? Tijdens de tentoonstelling ervaar je niet alleen de mogelijkheden van het bouwen van een nieuwe wereld in miniatuur. De vrijwilligers vertellen ook over de voor- en nadelen van elektrisch vervoer per trein en auto.

De wissels omzetten
Het is tijd om anders met energie en gebruik van energiebronnen om te gaan. Het is onvoldoende om andere, duurzame, energiebronnen te gebruiken en de energie op te slaan. Ook de wijze waarop we energie gebruiken kan veranderd worden. Door verstandiger, efficiënter en zuiniger gebruik help je het klimaat een handje én kun je je energierekening verlagen. Bovendien komt er meer balans in de hoeveelheid opgewekte en gebruikte energie.

Bouw je wereld in 3D
Het maken van een miniatuurwereld met modelbouw treinen is meer dan alleen een kwestie van creativiteit, techniek en wetenschap. “Je kunt je eigen wereld in 3D bouwen, in het echt en niet alleen virtueel zoals bij een computerspel als de Simcity”, aldus een van de modelbouwers. “Voor kinderen is het een middel om hun droomwereld te bouwen. Hoe ziet het vervoer eruit voor mensen en goederen? Geen olie gestookte wereld? Vrije baan voor de natuur? Alles is mogelijk in je eigen miniatuurwereld. Terwijl je tegelijkertijd je kennis op gebied van techniek en software vergroot. Het is bovendien een middel om mensen bij elkaar te brengen en na te denken over de wereld waarin we leven”. Veel modelbouwers zijn al jong met hun hobby begonnen, samen met vader of opa. Maar ook voor meiden is het een mooie uitdaging om creatief bezig te zijn met de omgeving om je heen. Het gaat tenslotte niet alleen om de treinen, maar je leert ook iets over stedenbouw, het inpassen van de natuur en over hoe wij met energie(bronnen) omgaan.

Sunny Info Loket
J.F. Kennedylaan 260 Panningen

Mobiele versie afsluiten