Site pictogram Meijel24

Streekfestival bij Buitencentrum De Pelen

Wie van Streekmuziek houdt kan op zondag 5 augustus zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen. Daar is vanaf 13.30 uur een klein Muziekfestival met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de omgeving van De Groote Peel. Op de picknickweide zijn optredens van het Seniorenorkest Cranendonck, de Coconblazers en Shantygroep Aan Paol 60. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Klein maar gezellig!
Het Streekfestival is een goede traditie bij Buitencentrum De Pelen. Meestal als afsluiter van de Peelweek, maar dit jaar een weekje later. Het is een ‘mini festival’ met drie groepen. Ook de locatie is anders; niet aan de voorkant, maar aan de achterkant, op de picknickweide van De Pelen. De muzikanten zullen er echter alles aan doen om te zorgen dat het festival nét zo gezellig wordt als voorgaande jaren! En gezelligheid, daar draait het om bij dit event.

De muzikale aftrap en Brabantse bijdrage komt van Seniorenorkest Cranendonck. Deze groep enthousiaste muzikanten heeft vorig jaar hun 15-jarig jubileum gevierd en speelt nog steeds met veel plezier. De Coconblazers komen uit Nederweert. Ze spelen instrumentale blaasmuziek en populaire nummers van Ernst Mosch en andere bekende componisten. Hekkensluiter is Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit traditionele Shanty’s en zeemansliedjes uit Nederland en Engeland, maar ook uit andere zeevarende landen zoals Duitsland en Frankrijk.

Let op: Het optreden vindt plaats in de open lucht op de picknickweide van het Buitencentrum. Bij extreem slechte weersvoorspelling of tropische temperaturen kan de organisatie besluiten om het festival niet door te laten gaan. Bij twijfel, neem contact op met het Buitencentrum: 0495 – 641 497.

Speelschema:

En dan nog even lekker naar buiten
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een muziekvoorstelling kunt u dus een heerlijke wandeling maken in dit unieke natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje bij de Peelkiosk of de Peelboerderij.

Mobiele versie afsluiten