Site pictogram Meijel24

Stichting Moeder met een Missie organiseert tour met 18 tuk tuks

De stichting Moeder met een Missie organiseert in samenwerking met enkele andere partners op 4 juli 2018 weer een bijzondere activiteit voor het gehandicapte kind. Deze keer gaan ze met een grote groep kinderen met een beperking, onder begeleiding van hun verzorgers, in de omgeving van Ospel, Meijel en Nederweert een tour organiseren met 18 tuk tuks. De tuk tuks starten vanaf twee bedrijven (Hoeve Sam Sam, De Heere van Meijel, en Boerenspellen) en komen samen op een centraal punt, alwaar ze verrast worden met een hapje en een drankje. Deelname is gratis!

Deze activiteit wordt ook nu weer georganiseerd door vrijwilligers en sponsoren, en zal mogelijk zelfs onder politiebegeleiding plaatsvinden. Overigens zijn veel chauffeurs van de tuk tuks
politiemensen, die graag in hun vrije tijd vanuit het hart opkomen voor deze bijzondere doelgroep.

Moeder met een Missie:

(Jolanda de Groot-Gravee) woont in Heerlen onder andere samen met haar gehandicapte zoon Stefano ( 14 ). Stefano heeft een zeldzaam maar ook zeer complex syndroom, namelijk het Prader Willi syndroom. Stefano heeft al vaker in binnen- en buitenland in de media gestaan, om het syndroom te promoten. Moeder met een missie ( www.moedermeteenmissie.com) is een stichting die zich belangeloos in de Euregio inzet om leuke en gratis activiteiten te organiseren voor kinderen en mensen met een beperking.

Tuk Tuk
Doordat Jolanda met Stefano van de gemeente Kerkrade naar de gemeente Heerlen verhuisde, moest zij de hulpmiddelen van haar kind bij de gemeente Kerkrade inleveren. Inclusief zijn tandemfiets, waar hij tot dan graag en veelvuldig gebruik van maakte. De zo broodnodige hulpmiddelen (die niet persoonsgebonden zijn maar per gemeente verstrekt worden aan mensen met een beperking) voor Stefano werden voor Stefano aangevraagd bij de afdeling van de WMO in de gemeente Heerlen. De aanvraag werd deels afgewezen. De fiets voor Stefano wensten zij niet te verstrekken omdat hij al een rolstoel toegewezen kreeg en zijn ouders een auto hadden om hem bij noodzaakte verplaatsen. Hier liet Jolanda het niet bij zitten, zij spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Heerlen. Omdat een rechtszaak jaren kan duren, schafte zij voor Stefano uit eigen middelen als tussen oplossing een Tuk Tuk aan, zodat Stefano toch leuke ritjes in de natuur kan maken. Inmiddels zijn wij in afwachting van de uitspraak van de rechtbank (de zitting was op 7 juni in Roermond) om toch die gewenste maar ook voor Stefano zo broodnodige fiets te krijgen.

Stefano is helemaal gek van zijn TuK TuK, hij en zijn bonusvader John en Jolanda beleven heel veel plezier met Stefano in zijn Tuk Tuk, die hij zelf ‘ Tetta’ noemt. Stefano is inmiddels een boom van een kerel, nu 14 jaar, 1.90m groot en weegt 95 kg. Stefano heeft helaas het cognitieve niveau van een peuter. Stefano kan met moeite enkele woordjes uitspreken, maar zijn ‘ Tetta ( auto)’ hoort daar voor hem wel bij. Vandaar dat zijn Tuk Tuk voor ons’ Tetta’ heet.

Rit organiseren
Stefano in zijn ’tetta’ trekt bij ons in de regio veel bekijks. Veel mensen reageren ook heel positief naar hem als hij vrolijk wapperend met zijn handjes en met een blij gezicht door de regio rijdt. Aangezien hij er zoveel plezier aan beleefd, dachten wij, waarom geen rit organiseren met een aantal Tuk Tuk ’s zodat meer kinderen met een beperking dit ervaren en waarschijnlijk net zoveel plezier eraan beleven als onze Stefano.

Weergaloze middag voor een grote groep kinderen met een beperking
Jolanda heeft contact gezocht met Hoeve Samsam uit Nederweert die als bedrijfsonderdeel tuk tuk’s verhuren, en Annemarie en Stephan van Sam Sam hebben vervolgens de Heere van Meijel uit Meijel (ook een verhuurbedrijf van oa tuk tuk’s )en Groepsuitje Limburg / Boerenspellen uit Ospel benaderd. Zo zie je maar wat een Tuk Tuk allemaal te weeg kan brengen! Samen gaan ze belangeloos een weergaloze middag organiseren voor een grote groep kinderen met een beperking en hun begeleiders.

De geplande Tuk Tuk Tour voor al deze kindertjes start tegelijkertijd op 4 juli vanaf 14:00 u bij hoeve SamSam in Nederweert en bij ‘ De Heere van Meijel’ in Meijel . Tussenstop die middag is bij Groepsuitje Limburg / Boerenspellen in Ospel.

Mobiele versie afsluiten