Site pictogram Meijel24

KBO Pubquiz weer groot succes

In een tot de nok toe gevulde foyer van het gemeenschapshuis “d’n Binger” werd afgelopen zondag voor de derde keer de KBO PUBQUIZ gehouden. Hoewel er meer aanmeldingen voor dit evenement zijn binnengekomen, zitten er 53 uitverkorenen klaar met pen en papier om de antwoorden te vinden op alle vragen die door de organisatie zijn bedacht. Het verplaatsen naar een van de zalen komt “nicht im Frage”; een PUBQUIZ moet immers in een pub-achtige omgeving worden gehouden!

KBO Pubquiz

Terwijl de vragen worden getoond, zie je bij de deelnemers de spanning stijgen. Kennisvragen worden afgewisseld met anagrammen, droedels, vragen over dieren, muziekvragen, enzovoort. Ook vragen over Meijel zelf passeren de revue. Zo werd er een oude ansichtkaart van de Dorpsstraat getoond met de vraag hoe lang de winkel Coolen-Pluijm heeft bestaan. “Toen ik geboren werd, was die winkel er al,” hoorde je mensen fluisteren.

Na 75 vragen beoordeelde de jury wie zich dit jaar het slimste team van Meijel mag noemen. Het team “Bij èn gerapt” (zie foto) bleek de meeste vragen juist te hebben beantwoord. Zij ontvingen namens de organisatie een fles wijn en de “eeuwigdurende” roem, tot minimaal volgend jaar. Want dat dit een herhaling verdient, is duidelijk.

Wat ook duidelijk is, is dat KBO Meijel niet alleen een vereniging is waar kienen, kaarten en keuvelen op het programma staan, maar ook een vereniging die bol staat van leuke en interessante activiteiten. Kortom, voor elk wat wils. KBO hanteert niet voor niets de slogan: “KBO Meijel, daar moet je bij zijn.” Oh ja, het antwoord op de gestelde vraag is 85 jaar…

Mobiele versie afsluiten