Site pictogram Meijel24

Brandweer Meijel wint Hans Beesems wisseltrofee

Afgelopen zaterdag vond de 40ste competitiedag plaats van brandweercluster Weert. Post Meijel heeft de 1e prijs behaald voor het beste scenario.

Brandweer Meijel

Scenario
Op de Jan Truijenstraat, ter hoogte van de oude shoarmazaak Sphinx, stond een auto in brand. Deze auto stond één meter van het pand af, wat na uitvragen door de bevelvoerder duidelijk werd voor de spelende ploeg. Eenmaal ter plaatse trof de spelende ploeg een auto aan die daadwerkelijk in brand stond. Nadat deze was geblust, was er lichte rook zichtbaar die uit de bovenste verdieping van de shoarmazaak kwam. Hierdoor kreeg de bevelvoerder een tweede schakelmoment. Van autobrand werd het nu een woningbrand. Nadat dit binnenbrandje was geblust en men het pand verder ging verkennen, trof men een wietkwekerij aan. Ook hierop moest de bevelvoerder weer schakelen.

We hopen dat we met dit scenario iedere ploeg goed bezig hebben gehouden en dat ze hun leermomenten meenemen naar de praktijk,” aldus brandweerpost Meijel.

Een ruzie over drugsgeld was de oorzaak van dit scenario. Een van de werknemers was het niet eens met de verdeling van het drugsgeld en stichtte bij het verlaten van het pand brand in de bijkeuken. Hiermee was het leed nog niet geschied: hij stak na het verlaten van het pand ook nog de auto van zijn kompaan in brand. Een overbuurman belde 112 om een autobrand te melden.

Voor ons als uitzetploeg hebben we genoten van de inzet en passie die de spelende ploegen lieten zien.”

Bekijk hier de foto’s terug van afgelopen zaterdag.

Mobiele versie afsluiten