Site pictogram Meijel24

Jaarlijkse ‘Brandweer Compititiedag’ cluster Weert

Vandaag, zaterdag 5 oktober, was de jaarlijkse competitiedag van de brandweer. De verschillende posten van het cluster Weert streden om ‘de winst‘. Ze moesten verschillende oefenscenario’s, georganiseerd door de negen kazernes in de regio, zo goed mogelijk oplossen. Alle korpsen uit het cluster Weert, inclusief de bedrijfsbrandweer van Trespa, streden voor de eerste plaats en de daarbij behorende ‘Hans Beesems Trofee‘.

Competitiedag brandweer 2024

De deelnemende korpsen reden, dit jaar voor de 40ste keer, in ‘carrouselvorm’ naar ieders kazerne en gingen daar aan de slag met de oefening. Er was een strak tijdschema, waardoor er de gehele dag een gegarandeerde paraatheid was in de regio mocht er onverhoopt een echte melding binnenkomen.

Nederweert aan de slag in Meijel
Het eerste oefenscenario’s waarmee de ploeg van Nederweert aan de slag ging, startte vanmorgen al vroeg in Meijel. Er was ruzie ontstaan bij een hennepkwekerij in een pand aan de Jan Truijenstraat in Meijel. De ruzie ontaarde in brandstichting op de begane grond en er werd een auto in brand gestoken. Aan Nederweert de opdracht om het incident te bestrijden.

Oefening in Nederweert
Ook in Nederweert waren de verschillende ploegen de hele dag bezig. Bij Schutterij Sint Lucie in Nederweert-Eind waren vader en zoon bezig met alles klaar te zetten voor een feestje ’s avonds. Tijdens de werkzaamheden viel een CO2 cilinder om met alle gevolgen van dien. Ook hier de taak voor alle brandweerploegen om het incident snel en veilig te benaderen.

De post Weert is dit jaar het organiserende korps van de 40ste editie van de Competitiedag. Ze willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Zeker niet om dat de brandweer Weert ook nog eens 300 jaar bestaat. Aansluitend aan de wedstrijddag vind er een feestavond plaats voor iedereen uit het cluster Weert, leden, oud leden en partners zijn hierbij van harte welkom. Deze dag zorgt voor een goede teambuilding onder de brandweerkorpsen wat de samenwerking op straat bevordert.

Mobiele versie afsluiten