Site pictogram Meijel24

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Delissen

Gouverneur Emile Roemer overhandigde vrijdag 27 september 2024 de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw Wilma Delissen, burgemeester van Peel en Maas. Mevrouw Delissen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar persoonlijke verdiensten tijdens de uitoefening van het burgemeestersambt.

Burgemeester Delissen

Wilma Delissen is sinds 2010 burgemeester van de gemeente Peel en Maas en inmiddels is zij de langstzittende burgemeester in Limburg. Vanaf het begin gaf mevrouw Delissen vorm en inhoud aan de toen nog nieuwe gemeente Peel en Maas ontstaan uit de voormalige gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel. Zij wist een eenheid te creëren onder inwoners, raadsleden, collegeleden en medewerkers.

Wilma Delissen is een echte voorvechter van meer vrouwen in het ambt van burgemeester. Zij was een aantal jaren betrokken bij de landelijke Taskforce Diversiteit waar zij zich inzette voor meer vrouwen in het ambt van burgemeester. Van de 31 burgemeesters in Limburg zijn er momenteel 13 vrouw.

Daarnaast droeg Delissen bij aan effectieve grensoverschrijdende samenwerking en was zij actief bij verschillende samenwerkingsverbanden en op Europees niveau. Haar sterke gevoel voor rechtvaardigheid, democratische waarden en vrijheid kwam onder andere naar voren bij het rapport van de Raad van Europa ‘Hate speech and fake news’ waar zij aandacht besteedde aan de impact van haatzaaien en van nepnieuws op lokale en regionale gekozen vertegenwoordigers.

Delissen is vraagbaak voor landelijke collega’s op het brede terrein van de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Bij het Limburgs Museum vervulde mevrouw Delissen een aantal jaren de rol van voorzitter van de Raad van Toezicht.

Bekijk ook:

 

Mobiele versie afsluiten