Site pictogram Meijel24

Kinderboekenweek bij de bieb | Lekker eigenwijs

De Kinderboekenweek staat voor de deur! Deze toffe week vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober met als thema: Lekker eigenwijs. Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten.Deze Kinderboekenweek staat in het teken van boeken met personages die een tikkeltje tegendraads en dus lekker eigenwijs zijn!

Kinderboekenweek

De Bibliotheek Maas en Peel haakt hier natuurlijk bij aan om ook in onze gemeentes Beesel en Peel en Maas het belang van lezen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. We hebben een superleuk, super eigenwijs programma samengesteld voor alle basisschool kinderen én hun ouders!

Lekker Eigenwijs Kinderboekenbal
Ze trappen af met het Lekker Eigenwijs Kinderboekenbal op woensdagmiddag 2 oktober in de Bibliotheek Panningen. Na het succes van vorig jaar was direct duidelijk dat er een tweede Kinderboekenbal ‘moest’ komen. De rode loper wordt weer uitgerold om alle kinderen te ontvangen. Na een spetterende opening gaan de kinderen aan de slag met een workshop die past bij hun leeftijd. De kleinste kinderen gaan met Hanneke van Horen (Gipa Kunsthal) net als de kunstenaar uit het boek Ik ben een kunstenaar van Marta Altés een eigen kunstwerk maken. Ze gaan al luisterend naar een verhaal, kunst maken met als resultaat een prachtig kunstwerk. Tegelijkertijd dompelen de oudere kinderen zich onder in de wereld van stripverhalen en gaan aan de slag met het tekenen van een eigen stripverhaal. De kunstwerken & stripverhalen krijgen een mooie plek in de bibliotheek Panningen waar iedereen de expositie kan bekijken. Ook aan de ouders is gedacht. Zij kunnen zich net als de oudere kinderen laten inspireren door stripboeken en deelnemen aan de workshop striptekenen voor ouders. De middag wordt gezamenlijk afgesloten door Lars de Verteller die ons meeneemt in verhalen van Kessel en Beesel die beschreven staan in Het Limburgs Sprookjesboek. 

Lekker Eigenwijze activiteiten in de bibliotheken
Gedurende de Kinderboekenweek worden er volop extra activiteiten voor kinderen georganiseerd allemaal gekozen bij een kinderboek met een eigenwijs hoofdpersoon. 

Logeerpartij voor eigenwijze knuffels in de Bibliotheek Kessel
Vrijdag 4 oktober Leeftijd 3-5 jaar: 18.30 uur tot 19.00 uur; Leeftijd 6 t/m 8 jaar: 19.15 uur tot 19.45 uur

De knuffels gaan op logeeravontuur in de Bibliotheek. De kinderen zoeken een slaapplekje voor hun knuffel, worden voorgelezen uit ‘Er kwam een krokodil logeren’ en uit ‘Pluk en Pluis: de weg naar terug’. Daarna zeggen ze de knuffels welterusten en komen zaterdagochtend terug om de knuffels weer op te halen. Zullen ze zich netjes hebben gedragen? 

Reuze katapult sjorren bij Jong Nederland in Baarlo
Zaterdag 5 oktober: 14.00 uur tot 16.00 uur Leeftijd 9-12 jaar

De kinderen kruipen in de huid van de eigenwijze hoofdpersoon Jack uit het boek Monsterjagen voor beginners. Ze gaan samen met de instructeurs van Jong Nederland een reuze katapult maken waarmee ze de jacht op monsters kunnen openen. 

De Groëte Gröffelo Daag in de Bibliotheek Reuver
Zaterdag 5 oktober: 14.45 uur tot 16.45 uur 

Houd je kind ook zo van het boek de Gruffalo en van die eigenwijze muis die zelfs de Gruffalo te slim af is? Tijdens deze middag beleven de kinderen een heerlijk eigenwijze Gruffalo middag. De gastheer Rokke Billy neemt de kinderen mee in een muzikaal Gröffelo-feestje met een speciaal Gröffelo-lied. 

Jouw eigenwijze knuffel in de hoofdrol bij de Bibliotheek Meijel
Vrijdag 11 oktober: 15.00 uur tot 17.00 uur Leeftijd 8-12 jaar

Net als in het boek Alice in Wonderland gaan kinderen bizarre avonturen beleven met hun lievelingsknuffel in de hoofdrol. Tijdens deze Greenscreen workshop onder leiding van Angelique Teeuwen gaan kinderen hun eigen film maken en ontdekken wat je allemaal met een Greenscreen kunt doen. 

Eigenwijze theaterworkshops in de Bibliotheek Maasbree
Zaterdag 12 oktober: 10.00 uur tot 11.00 uur Leeftijd 6-8 jaar en 11.30-12.30 Leeftijd 9-12 jaar

Puck uit het boek Een panda op het podium straalde van oor tot harig oor. Kinderen kunnen tijdens deze workshop – begeleid door Kiki Nabben – ontdekken en leren hoe leuk het is om zelf op het podium te staan. Via leuke spelletjes leren ze van alles over emoties, improvisatie en je inleven in iemand anders. 

Meer informatie over al deze activiteiten vind je op de website, waar je je ook meteen kunt aanmelden.

Mobiele versie afsluiten