Site pictogram Meijel24

Burgemeester krijgt ‘Peel en Maas Lied’ cadeau

YouTube poster

Peel en Maas heeft vanaf nu een eigen lied. Het nummer, gemaakt door inwoners van de gemeente, werd tijdens de afscheidsuitzending van Omroep P&M aan burgemeester Wilma Delissen aangeboden. Het was een langgekoesterde wens van haar om een lied te maken voor en over Peel en Maas.

Burgemeester

Het initiatief voor het nummer werd genomen door Omroep P&M en PopPlaza Peel en Maas. In samenwerking met schrijvers en artiesten uit de gemeente. Marijke Gijsen, Robert Janssen, Job van Hoof en Jerôme Lenders zijn de makers van het nummer. Uit elke voormalige gemeente van de fusiegemeente zijn zangers en zangeressen gekozen die het nummer vertolken. Het gaat om Sandra Korsten, Rianne Jansen, Pim van Wylick en Geert Geurts.

Het lied gaat over de saamhorigheid, maar ook de eigenheid van de dorpen in de gemeente en het dialect. Het is de bedoeling dat het nummer op verschillende gelegenheden in de gemeente afgespeeld kan worden, zoals tijdens Koningsdag, de sleuteloverdracht bij de vastelaovend en andere festiviteiten.

Mobiele versie afsluiten