Site pictogram Meijel24

Politie Limburg waarschuwt voor toenemende babbeltrucs

marketing.lasers@ya.ru – depositphotos.com

De politie in Limburg waarschuwt inwoners voor een toename van babbeltrucs waarbij criminelen zich voordoen als medewerkers van de politie, banken, of andere instanties. Deze oplichters benaderen slachtoffers telefonisch of aan de deur en slagen er soms in hen voor duizenden euro’s op te lichten.

Toenemende babbeltrucs

Recentelijk zijn er meerdere meldingen binnengekomen van nepagenten die telefonisch contact opnemen met inwoners. Deze oplichters vragen bijvoorbeeld om bankpassen, pincodes, geld of sieraden. In sommige gevallen komen ze zelfs aan de deur om deze waardevolle spullen op te halen. De politie benadrukt dat zowel zij als banken nooit telefonisch om bankgegevens vragen of bij mensen thuis komen om bankpassen, geld, of sieraden op te halen.

Wat te doen bij een babbeltruc
Inwoners worden geadviseerd om direct op te hangen of de deur te sluiten wanneer zij worden benaderd door iemand met een dergelijk verzoek. In geval van twijfel of als u slachtoffer bent geworden, wordt aangeraden om onmiddellijk de politie te bellen via 112.

Door alert te zijn en snel te handelen, kunnen inwoners voorkomen dat zij slachtoffer worden van deze sluwe oplichtingstrucs.

Mobiele versie afsluiten