Site pictogram Meijel24

Opening Awt Prinsenbos Meijel

Op zondag 25 augustus 2024 zal, na een intensieve voorbereiding van één jaar, het ‘Awt Prinsenbos‘ officieel geopend worden. Dit nieuwe, groene hart midden nabij nieuwbouwwijk De Hoek in Meijel (Kransakker) is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen verschillende lokale en regionale partijen.

Awt Prinsenbos Meijel

De feestelijke opening zal worden verricht door Burgemeester Wilma Delissen van Tongerlo en wethouder Tijs van Lierop, die om 11:11 uur de openingsceremonie vorm zullen geven. Het Awt Prinsenbos is meer dan een groenvoorziening; het is een bos vol herinneringen van de rijke vastelaovend cultuur in Meijel. Voor iedere Awt Prins uit de geschiedenis van Meijel is er een unieke boom geplant, en in de komende jaren zal het bos verder groeien en tot volle wasdom komen.

Dit bijzondere project is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de gemeente Peel en Maas, diverse Meijelse hoveniersbedrijven, en met de ondersteuning van sponsoren zoals Rabobank Nederland, Windmolenpark Egchelse Heide, en Zuidenwind. Daarna was het aan de Awt Prinsen zelf om het bos verder vorm te geven. Dit Prinsenbos heeft niet alleen de wijk vergroend, maar ook culturele vastelaovens tradities van Meijel op een unieke manier verankerd in het landschap.

Je bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen. De aanvang van de ceremonie is om 11:11 uur. Mis het niet!

Mobiele versie afsluiten