Site pictogram Meijel24

Brand Meijelseweg Beringe | ‘Eigenaar heeft grote stalbrand weten te voorkomen door snel in te grijpen’

Maandagmiddag is er brand uitgebroken in een stal aan de Meijelseweg in Beringe. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Brand

De brand ontstond bij dakwerkzaamheden. De eigenaar heeft met brandblussers de eerste vlammen weten te doven. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geheel geblust. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft het incident geen consequenties gehad voor de aanwezige kippen in de stal. ”Door het snelle handelen van de eigenaar is een grote brand voorkomen.”

Twee blusvoertuigen, de waterwagen, adviseur gevaarlijke stoffen, een hoogwerker en de officier van dienst kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. Vanaf de buitenzijde waren geen vlammen of rook te zien. Echter is het dak aanzienlijk beschadigd. Stichting Salvage is gevraagd om ter plaatse te komen. Er is een vermoeden dat er wat asbest is vrijgekomen bij de brand. De omgeving hoeft zich echter geen zorgen te maken, zo laat de woordvoerder weten.

De stallen liggen tegen het industrieterrein van Beringe aan.

 

Mobiele versie afsluiten