Site pictogram Meijel24

Harmonie Eendracht Meijel behaalt hoogste beoordeling op Peeltoernooi

Harmonie Eendracht Meijel behaalde afgelopen zaterdag tijdens het Peeltoernooi in D’n Binger in Meijel de hoogste beoordeling. Dit jaar nam het orkest voor de 45e keer deel aan dit zeer gewaardeerde toernooi, dat voor de 56e keer werd georganiseerd. Onder de inspirerende leiding van dirigent Frank Steeghs nam Harmonie Eendracht deel in de 1e divisie en sloot zij de eerste harmonie- en fanfaredag op zaterdagavond af met de beoordeling “zeer goed”.

Harmonie Eendracht Meijel

Het orkest bracht drie indrukwekkende werken ten gehore. De avond begon met een flitsende opening, aldus het juryrapport, met het werk “Aurora Borealis” van Rosano Galante, waarin het noorderlicht muzikaal werd vertolkt. De jury complimenteerde het orkest voor de energieke uitvoering van dit werk.

Het tweede werk bestond uit het eerste deel van het beroemde “Konzertstück” voor vier hoorns en orkest van Robert Schumann. De gasthoornisten Maarten Theulen, Jac Sniekers, Warner ten Kate en Dennis Wijers leverden een geweldige prestatie, waarbij de jury genoot van de prachtige sound van deze vier kanjers. Het orkest kreeg op haar beurt veel lof voor de adequate begeleiding van deze solisten.

Als slotwerk nam Harmonie Eendracht de luisteraars mee naar de Noorse godenwereld met “Asgard” van Teo Aparicio-Barberán, een van de concourswerken die het orkest in november op het bondsconcours zal spelen. Hierin trok het orkest alle registers open om alle sferen juist neer te zetten. Het juryrapport bevatte naast enkele verbeterpunten vooral veel lof voor het orkest en de dirigent, wat een uitstekende basis vormt voor studiemateriaal voor na de zomer en deelname aan het bondsconcours.

Dankjewelconcert
Natuurlijk gaat Harmonie Eendracht Meijel eerst het seizoen muzikaal afsluiten. Hiervoor nodigt zij iedereen uit voor het gratis toegankelijke ‘Dankjewelconcert‘ aanstaande zondag om 11:00 uur in D’n Binger, waar zij graag muzikaal hun publiek en vrijwilligers bedanken voor hun warme belangstelling en betrokkenheid bij de vereniging.

Mobiele versie afsluiten