Site pictogram Meijel24

Brand in afvalberg elektronische apparaten op Industrieterrein Beringe

Zondagmiddag is er brand uitgebroken in een afvalberg van elektronische apparaten bij een recyclingbedrijf aan De Oude Kooien op Industrieterrein Beringe in Beringe.

Brand in afvalberg elektronische apparaten

De brand werd ontdekt door een medewerker van het bedrijf, die direct de brandweer waarschuwde. De brandweer schaalde snel op naar ‘Middel Brand‘, waardoor meerdere blusvoertuigen ter plaatse kwamen. Dankzij hun snelle optreden kon de brand beperkt blijven tot de ‘bunker‘ waar het elektronische afval was opgeslagen. Volgens de brandweer gaat het om een afval van ‘witgoed‘. De afvalhoop wordt uit elkaar getrokken door een kraan om vervolgens volledig te kunnen blussen.

Nablussen
Hoewel het vuur nog enige tijd zal nasmeulen en de brandweer nog bezig is met de nablussing, is de situatie inmiddels onder controle. Het recyclingbedrijf, dat gespecialiseerd is in het verwerken van elektronisch afval van particulieren en bedrijven, heeft aangegeven dat de oorzaak van de brand nog onbekend is. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

De brandweer blijft de situatie monitoren en adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden in verband met mogelijke rookontwikkeling.

Mobiele versie afsluiten