Site pictogram Meijel24

Kennedy Toertocht: 40ste editie op 30 juni georganiseerd door T.W.C. de Zwaluw

De week voor de Kennedy Mars staat traditioneel de Kennedy Toertocht op het programma van T.W.C. de Zwaluw. Dit jaar vindt op 30 juni de 40ste editie van deze populaire fietstocht plaats.

Kennedy Toertocht

Kennedy Toertocht: Routes van 80 en 40 km
De toertocht biedt dit jaar routes van 80 km en 40 km, waarbij de deelnemers grotendeels de aangepaste route van de Kennedymars van 2023 kunnen volgen. Echter, vanwege voetgangersgebieden en obstakels zoals trappen, zullen er enkele kleine aanpassingen zijn om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Voor toerrijders zijn er mogelijk omleidingen waar het wegdek ongeschikt is voor smalle fietsbanden, wat kan leiden tot kleine variaties in de totale afstand.

120 km Rit voor Toerrijders
Net als voorgaande jaren wordt er ook een langere tocht van 120 km georganiseerd. Deze route is volledig nieuw en bevat een rustpunt in Sint Anthonis, waar deelnemers kunnen genieten van koffie en vlaai, verzorgd door de plaatselijke wielerclub. Deze route is niet bepijld, maar kan vooraf in een GPX-bestand worden gedownload of bij inschrijving op papier verkregen worden. Voor degenen die bij het rustpunt willen starten, is vooraf contact met de organisatie nodig.

Inschrijvingen en Starttijden
De inschrijving vindt plaats bij Café “In d’n Herberg”, Postel 27 te Someren, met de volgende starttijden:

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00, en voor een extra herinneringsmedaille betaalt men € 2,00. Deze prijs is inclusief traktaties bij controleposten en een consumptie bij aankomst.

Historie van de Kennedy Toertocht
De Kennedy Toertocht begon als een viering van het 20-jarig jubileum van de Kennedymars, georganiseerd door jongerenvereniging JOEK uit Someren. Wat begon als een eenmalige fietstocht groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, eerst georganiseerd door ToerClub de Nachtegaal en sinds 2004 door TWC de Zwaluw.

Onderweg en Bij Aankomst
Onderweg zijn er meerdere rustpunten met versnaperingen en een getraind EHBO-team staat paraat. Een bezemwagen zorgt voor noodvervoer bij materiaalpech. Na afloop kunnen deelnemers uitrusten of genieten van de sfeer op het overdekte terras bij Café “In d’n Herberg“, waar ook een hapje gegeten kan worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.twcdezwaluw.nl of telefonisch contact opnemen met TWC de Zwaluw via 0493-490746.

Mobiele versie afsluiten