Site pictogram Meijel24

’t IJshofje uit Meijel ‘net niet’ beste IJssalon van Nederland

De beste IJssalon van het Jaar 2024 is gekozen. ’t IJshofje uit Meijel, die één van de zes genomineerde ijssalons voor deze titel was, wist helaas net niet de beker mee naar huis te nemen. De winst ging naar IJs en Spijs uit Haps, die zich hiermee dus het hele jaar ‘IJssalon van het Jaar‘ mag noemen.

IJssalon ’t IJshofje uit Meijel

Nominatie
Myrne Meulendijks van ‘t IJshofje wist zich op 11 maart jl. te nomineren door in de top 3 te belanden in de strijd om de Gouden IJsspatel. Samen met de ijssalons die met haar het podium deelden en de top drie van de deelnemers aan de Gouden IJscreatie, streed zij de afgelopen maanden om de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024‘.

Mystery shoppers en hygiëne checks
Alle genomineerde bedrijven zijn door een jury beoordeeld die de zes ijssalons onaangekondigd heeft bezocht. Verder vond er een hygiënekeuring plaats door een extern bureau. De ijsbranche kent namelijk haar eigen hygiënecode en hier wordt streng op beoordeeld. Op basis van deze bezoeken is een rapport opgemaakt, waarbij de ijssalon met de hoogste score er met de titel vandoor gaat.

IJssalon van het jaar 2024
Ondanks dat ’t IJshofje uit Meijel niet de winnaar is, is het toch een prachtige prestatie. Het was namelijk een ‘close call’, aldus de jury. “Tientallen ijssalons gingen in maart de strijd met elkaar aan, dat je je dan al tot de genomineerden mag rekenen is een prestatie op zich, want het betekent feitelijk dat jouw ijssalon zich tot de beste ijssalons van Nederland mag rekenen. Alleen dat is al een felicitatie waard!

IJsvak-wedstrijden
De Verkiezing IJssalon van het Jaar is een initiatief van de VAIJ, de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders. IJssalons kunnen deelnemen aan twee IJsVak-Wedstrijden; de Gouden IJsspatel, een wedstrijd om het lekkerste ijsje, en de Gouden IJscreatie, een strijd om de mooiste ijscoupe. De nummers een, twee en drie van beide wedstrijden worden genomineerd voor IJssalon van het Jaar.

Mobiele versie afsluiten