Site pictogram Meijel24

Historische wandeling door KBO Meijel

Tijdens een wandeling of fietstocht door de Dorpsstraat in Meijel valt de oorlogsschade op een van de gebouwen nog goed te zien. Veel Meijelnaren lopen er echter achteloos voorbij, zonder zich te realiseren dat hier een bijzonder stukje geschiedenis zichtbaar is.

KBO Meijel

Ongeveer twee jaar geleden nam een inwoner van Meijel deel aan de historische wandeling door het dorp. “Als ‘échte Mehlse’ dacht ik vooraf dat ik wel alles wist, mede door de boekjes die door Medelo zijn uitgegeven en de informatieborden die her en der door Meijel verspreid staan. Maar ik werd verrast door de kennis en enthousiasme van de leden van Medelo.”

Tijdens de wandeling in de Dorpsstraat kom je oog in oog te staan met de oorlogsschade door granaatscherven, iets wat veel mensen nog nooit zullen hebben opgemerkt. Vol verwondering ontdek je zo een stukje geschiedenis.

Belangstellenden die ook willen weten naar welk pand ze moeten kijken in de Dorpsstraat, die meegezogen willen worden in de rijke historie van Meijel, en willen genieten van een kopje koffie met een stukje vlaai bij de Kapelanie (Zeven), kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie en om je aan te melden, kijk je op de website. Kom en ontdek de verborgen verhalen van Meijel tijdens deze bijzondere historische wandeling.

Mobiele versie afsluiten