Site pictogram Meijel24

Herhaalde verkeersovertreders ontvangen waarschuwingsbrief van politie

Afgelopen week kregen bijna 400 verkeersmeerplegers in Limburg een brief van het Team Verkeer op hun deurmat. Deze mensen kregen deze brief omdat zij in de periode van 1 maart 2023 tot en met 1 maart 2024, vier of meer verkeersovertredingen hebben begaan, waarbij zij zijn staandegehouden. Flits en kentekenboetes zijn hierin dus niet meegenomen.

Verkeersovertreders

Met de ontvangen brief willen wij deze mensen bewust maken van hun rijgedrag,” aldus de Verkeerspolitie Limburg. ”Onderzoek van de SWOV toont namelijk aan dat mensen die regelmatig verkeersovertredingen plegen tot wel 9 keer vaker betrokken zijn bij aanrijdingen. In de brief vragen wij hen het rijgedrag positief te veranderen.”

Gedurende het actiejaar van het project zijn al deze personen ‘op de radar’ bij de politie. Zij lopen de kans doelgericht gecontroleerd te worden en bij nieuwe overtredingen zal waar mogelijk bekeurd worden in plaats van gewaarschuwd. De waarschuwing heeft immers al per brief plaatsgevonden. Ook lopen ze de kans om bij nieuwe overtredingen aangemeld te worden bij het CBR, waarna de overtreder mogelijk een educatieve cursus moet volgen.

Mobiele versie afsluiten