Site pictogram Meijel24

Het verhaal achter kidsconcert STARS – in gesprek met Corneeltje en Lotte

Wat ooit begon als een grote wens, wordt komend weekend werkelijkheid voor Corneeltje Janssen en Lotte Thijssen uit Meijel. Een groots kinderconcert met zoveel mogelijk muzikale kinderen uit Meijel in de hoofdrol. “Muziek, en in het bijzonder muziek maken met kinderen, zit bij ons beiden in het hart. Dat is gelijk ook onze verbindende factor,” vertelt Corneeltje. “Ik heb zelf ook bij Mekiko gezeten samen met mijn zus. Een fijne tijd heb ik daar gehad. Een paar jaar geleden stond het koor op het punt van opheffen. Dat mocht echt niet gebeuren vond ik, de kinderen verdienen een plek om samen te zingen. Toen heb ik de rol van dirigent opgepakt.” Ook bij Lotte speelt muziek al vanaf haar jeugd een grote rol. “Ik ben met muziek opgegroeid. Van een klein meisje dat met tegenzin naar de blokfluitles moest, van ‘is een instrument bespelen wel cool’, naar de warmste herinneringen van mijn leven: samen muziek maken. Een gevoel dat doorgegeven moet worden.”

STARS

STARS is niet het eerste kidsconcert in Meijel. In 2019 vond er een kidseditie van Wòr Méél Gröts Òp – het promsconcert van Harmonie Eendracht – plaats. “Ter ere van ons 100-jarig bestaan mochten we een kidsconcert organiseren. Dé kans om de krachten van meerdere verenigingen in Meijel te bundelen op het podium. Zo kwam ik in contact met Corneeltje, de dirigent van kinderkoor Mekiko,” vertelt Lotte. Het was een succes en dat smaakte gelijk naar meer. “Zo’n trots gevoel had ik nog nooit gehad. Ik wist gelijk, dit gaan we nog eens doen. Ik appte Lotte gelijk het idee om ‘This is Me’ uit de film ‘The Greatest Showman’ te doen de volgende keer. Raad eens welk nummer er in het programma zit komend weekend?” vult Corneeltje aan. Zodoende begon het idee voor het grootste kidsconcert van Meijel te borrelen bij beide dames.

Komend weekend treden er meer dan 100 Meijelse jeugdigen op. Een samenwerking tussen vijf verenigingen die nog nooit eerder heeft plaatsgevonden. “Het is zo ontzettend uniek dat we 100 kinderen hebben samengebracht op één podium. Dit is een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten,” zegt Lotte. “Inderdaad, het is prachtig om te zien hoe de kinderen groeien naarmate het concert dichterbij komt. Het is heel fijn om het gevoel van samen muziek maken door te geven,” vult Corneeltje aan.

Komend weekend – 2 en 3 maart 2024 – vindt het grootste kidsconcert van Meijel plaats in D’n Binger met in de hoofdrol kinderkoor Mekiko, Jeugdorkest Meijel, Beatz, solisten Julia, Juliëtte, Suze en Loes, dansgroepen MD Meijel, DéDé Dance en Fresh Label Studios en de presentatoren Bas en Britt.

Bekijk ook

Mobiele versie afsluiten