Site pictogram Meijel24

Teun Heldens (30) uit Meijel nu officieel de jongste burgemeester van Nederland

Donderdagavond is Teun Heldens (30 jaar) geïnstalleerd als burgemeester van Heeze-Leende. In cultureel centrum ’t Perron was hier voor een speciale vergadering belegd.

Teun Heldens

Teun Heldens, geboren en getogen in Meijel, werd op achttienjarige leeftijd al actief in de gemeentepolitiek. Zijn politieke pad leidde hem vervolgens naar de Provinciale Staten van Limburg. Recentelijk diende hij als waarnemend wethouder in de gemeente Nederweert en nu hij de jongste burgemeester van Nederland geworden in de gemeente Heeze-Leende. Omdat hij de jongste burgemeester van Nederland is ontving hij de ‘rode lantaarn‘ uit handen van de burgemeester Scholtze uit de gemeente Drimmelen, tot nu toe de jongste burgemeester van Nederland.

Burgemeester in Heeze-Leende
Na vele jaren ervaring te hebben opgedaan op verschillende politieke vlakken is 2024 het jaar waarin het hoogtepunt gevierd gaat worden. Per 1 februari is Teun de nieuwe burgemeester van de gemeente Heeze-Leende. Een droom die voor hem uitkomt. “Ik merkte na 12,5 jaar dat ik meer op zoek was naar een verbindende functie die boven de partijen staat. Een enthousiaste aanvoerder vraagt Heeze-Leende, en dat wil ik heel graag zijn. Ze vragen ook een kritische coach, en dan komt de politieke ervaring van pas,” vertelde hij eerder aan Nederweert24.

Foto’s: Johan Horst Fotografie

Mobiele versie afsluiten